Картопля по-французьки

Немає, мабуть, людини, який би не любив картоплю, адже так багато страв є з нею. І всі вони виходять дуже смачні. Але картопля по-французьки ще смачне і ситне блюдо, так як в неї входить м’ясо. А як чоловіки люблять цю страву, просто в захваті адже нею можна наїстися, а нам дорогі дами багато часу для цього не потрібно. Адже картопля по-французьки готується швидко і приготування багато часу не займе.

Склад:

– картопля середня 8-10 шт.;
– майонез;
– приправа;
– цибуля ріпчаста 1 шт.;
– філе куряче 1 частина;
– помідор 1 шт.;
– сіль за смаком;
– сир чим побільше.

Рецепт приготування:

накриваємо фольгою Деко і змащуємо оливковою олією.

Для приготування нам потрібно картопля її ми чистимо, вимиваємо і нарізаємо дрібними кружечками. Я використовую м’ясорубку, таким чином, шматочки виходять рівними і тонкими. Але якщо у Вас немає м’ясорубки, можна нарізати ножем або використовувати ніж для капусти. Кількість картоплі залежить від розміру страви.

Викладаємо картоплю акуратно шар за шаром, постаратися, щоб було, як можна рівніше і робимо два шари.

Солимо і посипаємо картоплю приправою, я використовую приправу (10 овочів), можна будь-головне, щоб без різних смаків, тобто без паприки, грибів, м’яса і т. д.

Нарізаємо дрібно цибулю, чим дрібніше, тим краще.

Посипаємо цибулю по верху картоплі.

Тепер нарізаємо м’ясо середніми шматочками, так щоб воно змогло пропектися. Якщо Ви віддаєте перевагу великі шматочки, то потрібно робити їх тонкими.

Викладаємо шматочки м’яса на цибулю.

Тепер помідор нарізаємо півкільцями і викладаємо зверху.

Змащуємо все майонезом, головне багато не потрібно, тому як вчасно випікання все побіжить, а якщо мало, то буде картопля суховата. Так що потрібно вибрати в цьому золоту серединку.

Зверху знову ложем шматочки картоплі.

І знову робимо невеликий шар майонезу і з допомогою виделки розподіляємо по всій картоплі.

Ставимо випікати в духовку при 180 С0 на 30 мн.

Тремо сир на крупній тертці і посипаємо зверху і знову в духовку ще на 20-30 хв. В залежності від картоплі і щоб не згорів зверху сир, якщо сир покласти одразу він стає сухим і ковзає по зубах. Кількість сиру залежить від Вашого смаку, можна більше, але головне, щоб сир покрив картоплю.

Наша картопля готова, ми готовність перевіряємо зубочисткою або виделкою.

До такої картопельки підійде легкий салатик, так як наша страва дуже ситна.

Результат:

Квітень 15th, 2016 by

Варто почитати: