Каннеллоні з фаршем покроковий фото рецепт

Cannelloni – це італійська паста у вигляді великих трубочок з великим отвором всередині (2 см). Вони заповнюються різними начинками (м’ясна, овочева, грибна та ін) і заливаються соусом. Незвичайний смак і пікантність соусу додають мускатний горіх сир Пармезан.

Інгредієнти для приготування Каннеллоні з фаршем :

Каннеллоні – 11-12шт.;

М’ясний фарш (асорті) – 300-350г;
Печериці – 150г;
Лук -1 шт.;
Олія (оливкова або рослинне);
Бульйон – 200-250 мл;
Сир твердих сортів – 250-300г;
Соус бешамель:;
Молоко – 500-600 мл;
Борошно – 2-4 ст. лож.;
Вершкове масло –40-50г;
Сир Пармезан – 20-30 г;
Сіль;
Мускатний горіх;
Суміш перців (чорний, червоний, білий, зелений).

Рецепт приготування страви Каннеллоні з фаршем :

1. Перший етап – приготування соусу бешамель. Розтопити в каструлі вершкове масло. Всипати борошно і добре перемішати. Невеликими порціями влити молоко. Щоб не утворилися грудки потрібно ретельно заважати молочну суміш. Поперчити і посолити, додати натертий сир Пармезан і щіпку мускатного горіха. Довести до кипіння і варити близько 3 – 5 хвилин. Зняти з вогню.

2. Другий етап приготування каннеллоні з фаршем – підготовка м’ясної начинки для каннеллоні. Цибулю і печериці почистити і окремо нарізати кубиками. У сковороді припустити цибулю в невеликій кількості олії (оливкової або рослинного, значення не має). До прозорого цибулі додати нарізані шампіньйони і тушкувати приблизно 10 хвилин.

3. З’єднати м’ясний фарш з цибулею і грибами, перемішати. Влити частину бульйону, посолити і поперчити за смаком. Тушкувати 10-15 хвилин.

4. Каннеллоні – це італійські макаронні вироби у формі великих трубочок (близько 10 см) з отвором всередині. Перед вживанням необхідно ознайомитися з інструкцією приготування, тому що деякі види потребують попереднього варіння.

5. Кожну макаронну заготівлю заповнити м’ясною начинкою.

6. Перед тим, як укласти каннеллоні з фаршем у форму, її дно потрібно покрити невеликою кількістю соусу бешамель. Бажано каннеллоні укладати один біля одного, щоб зайняти всю поверхню форми. Влити решту бульйону.

7. Натерти на крупній тертці сир. У соус бешамель додати 1/3 частина сиру і перемішати. Залити молочно – сирним соусом каннеллоні, щоб їх покрити.

8. Випікати каннелоні з фаршем в розігрітій духовці при температурі 180-2000С приблизно 35-40 хвилин.

9. Вийняти форму і посипати поверхню каннеллоні натертим сиром. Знову помістити форму в духовку, але вже на 5-10 хвилин.

10. Апетитна рум’яна кірочка вказує на готовність каннеллоні.

11. Подавати каннеллоні з фаршем в гарячому вигляді.

Квітень 17th, 2016 by

Варто почитати: