Калорійність яблук

Яблуня раніше виростала в дикій природі, пізніше її почали культивувати, і на сьогоднішній день завдяки цьому, існує близько 8000 сортів яблук. Вони різні за смаком, кольором, соковитості і аромату.

Як нам відомо, яблука – це низькокалорійний, не алергенний фрукт.
Смачні зелені яблучка - до того ж дуже корисні!

В його змісті немає жирів, так що яблука можна використовувати в раціоні дієт. Основний склад яблука це вода. Пектинові речовини яблук не збільшують рівень цукру в крові, так що їх рекомендують їсти людям, хворих на цукровий діабет.

Кисло-солодкі сорти яблук підійдуть при кольках, порушеннях діяльності жовчних шляхів.
Кисло-солодкі яблучка

Якщо у вас знижений тиск, судинні захворювання яблука будуть вам корисні. Вони в своєму складі мають велику кількість заліза, при їх вживанні в їжу воно всмоктується в кров, насичуючи її.

яблука корисні для зубів. Лікарі рекомендують їсти яблука, хто страждає на ревматизм, атеросклероз, подагрою, при алергічних захворюваннях і хотілося б відзначити, що вони є прекрасним антидепресантом. Яблуко поліпшить зір, зміцнить нігті, волосся, ваша шкіра стане ніжною, бархатистою.

Є думка, що червоні і жовті сорти яблук більш калорійні, ніж зелені, чи це правда? Так. За вмістом калорій вони не однакові, червоне – 45 Ккал, а зелене 35 Ккал. Це дуже мало, ви можете дозволити собі їсти яблука в будь-якій кількості без обмежень, не додавши жодного грама. Зелені яблука не викликають алергії, а от червоні сорти можуть.

Також можемо спростувати думку, що печені яблука містять більшу кількість калорій, ніж свіжі. Якщо ви запікаєте яблука з корицею, медом, калорії додаються порядку до 70 Ккал. Свіже яблуко містить у своєму складі близько 45 ккал в розрахунку на 100 грам продукту.
Яблука – низькокалорійний фрукт, який містить в собі безліч вітамінів і мікроелементів, корисних для організму. Деякі з них: вітаміни групи А, В,С, вміст їх у яблуці залежить від сорту, правильного зберігання, свіжості, умов вирощування. Хотілося б відзначити, що яблука в свіжому вигляді містять більшу кількість вітамінів, ніж печені, сушені або заморожені.

Яблука не вимагають попередньої обробки перед їжею, їх їдять у свіжому вигляді з шкіркою, саме в ній містяться такі корисні для нашого організму пектинові речовини і вітаміни.

Розрізані яблука містять меншу кількість вітаміну З, їсти їх треба відразу. Калорійність яблука дуже мала, їжте на здоров’я, збагачуйте свій організм вітамінами!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: