Кальмари в сметані

Серед великих любителів морепродуктів, одним з найпоширеніших морських делікатесів є кальмар. У багатьох країнах світу страви з нього вживають в їжу набагато частіше, ніж, наприклад, страви з молюсків або інших морських тварин.

Винятком може стати, хіба що, В’єтнам. Там кальмарів широко стали готувати відносно недавно – в’єтнамці більше воліють креветок і крабів. Але розмова зараз піде не про крабів і не про в’єтнамців. А поговоримо ми про кальмарах, вірніше сказати, про страви з них. А якщо ще точніше, як приготувати кальмарів у сметані.

Це приголомшливо смачне блюдо на подив досить легко готуватися. Втім, почнемо все по порядку.

Склад:

кальмари – 4 тушки;

цибуля ріпчаста – 100 грам;

морква – 100 грам;

сметана – 150 грам;

масло рослинне – 60 мл;

сіль, перець чорний мелений – за смаком.

Рецепт приготування:

Для приготування кальмарів в сметані вам знадобиться ріпчаста цибулина і моркву. Їх потрібно очистити, вимити, обсушити і цибулю нарізати тонкими півкільцями, а моркву натерти на крупній тертці.

Тепер займемося кальмарами. Для початку, їх потрібно очистити, якщо ви, звичайно, не зробили цього раніше.

Щоб легко очистити кальмарів, їх потрібно покласти в крутий окріп, а потім відразу ж вийняти з води і помістити в посуд з крижаною водою. Шкірка на кальмарах сама відстане від такого різкого перепаду температури, а вам лише потрібно буде звільнити від неї тушки.

Коли будуть очищені кальмари, нарізати їх тонкими смужками.

Нарешті, підготовка і нарізка продуктів завершена, приступаємо до безпосередньої готуванні. Сковороду добре розігріти на вогні, додавши рослинне масло. Нарізану півкільцями цибулю викласти на сковороду і злегка обсмажити.

Потім, коли цибуля трохи обсмажиться, викласти до нього на сковороду терту моркву і смажити до золотистого кольору.

Коли овочі підрум’яняться, покласти до них нарізані соломкою кальмари.

Все перемішати накрити кришкою і тушкувати 10 -12 хвилин. Потім до кальмарам додати сметану, посолити і поперчити за смаком.

Залишилося протушкувати кальмарів зі сметаною під кришкою протягом ще 5 -7 хвилин. І вони готові! Тепер прибрати сковороду з вогню і дати кальмарам трохи охолонути, а потім викласти на блюдо або в салатник.

Результат:

Квітень 19th, 2016 by

Варто почитати: