Кабачки «Тещин язик» на зиму

«Тещин язик» – це одна з найпопулярніших заготовок з кабачків або баклажанів. Виглядає ця закуска як шматочки овочів у формі язичків, тушковані в ароматній аджике. Можна робити кабачки на свій розсуд більш гострими або більш ніжними, робити великі «язички» по всьому периметру банки або маленькі, на один укус. Зберігається ця заготовка чудово всю зиму і до наступного сезону овочів. Спробуйте приготувати салат «Тещин язик» з кабачків на зиму за запропонованим рецептом. Адже це не просто кабачки з перцем, це щось зовсім інше.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 кг;
  • томатний сік – 1 л;
  • масло рослинне – 140 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • перець солодкий болгарський – 3 шт;
  • часник – 6 зубчиків;
  • перець гіркий – 2 шт.;
  • оцет столовий 9% – 100 мл

Покроковий рецепт салату «Тещин язик» з кабачками на зиму

Підготуємо потрібні для заготівлі овочі – кабачки, два види перцю, часник. Все потрібно ретельно вимити.

У кабачків відрізаємо хвостик і носик, нарізаємо його поперек кружечками, особливо кружечки великі ріжемо на дві частини.

У солодкого перцю видаляємо плодоніжки і вирізаємо насіння, у горького просто видаляємо хвостик. З насінням перець буде гостріше.

Перекручуємо через м’ясорубку солодкий і гіркий перець. На цьому етапі слід бути обережними – не беріться брудними руками за обличчя, намагайтеся не доторкатися до ножа і ріжучим частинах м’ясорубки – відразу після використання ретельно вимийте їх. Контакт з гострим перцем досить неприємний.

У каструлю наливаємо томатний сік, додаємо цукор, сіль, розмішуємо. Ставимо на вогонь і чекаємо закипання.

Коли томатний соус почне активно кипіти – це сигнал до того, що пора покласти кабачки в каструлю.

Акуратно, по одному складаємо «язички» в соус, перемішуємо, щоб вони були повністю занурені в каструлю. Тушкуємо на слабкому вогні не менше 40 хвилин, готові кабачки повинні бути м’якими. В кінці додаємо оцет.

В стерилізовані банки кладемо кабачки «Тещин язик», намагаючись укладати їх один на одного. Заливаємо банки залишилися томатним соусом. Закручуємо кришками, які попередньо потрібно обшпарити окропом.

Банки з закускою опрокидываем і закутуємо ковдрою. Через добу можна переставити заготовки в комору, де прохолодно і темно.

Такі кабачки можна подати у вигляді самостійної закуски або як доповнення до м’ясних або рибних страв.

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: