Італійська паска

Італійська паска – паска з сиром і шоколадом, ромом, цедрою і анісом, італійська кухня на висоті в черговий раз.

Інгредієнти:

  • борошно – 320 гр.,
  • сухі дріжджі – 1 пакетик
  • цукор – 25 гр.,
  • яйця – 2 шт.,
  • яєчні жовтки – 4 шт.,
  • сир – 35 гр.,
  • розм’якшеного вершкове масло – 120 гр.,
  • білий шоколад – 150 гр.,
  • цукрова пудра – 2 ч. л.,
  • ром – 0,5 ст. л.,
  • розмелені анісове насіння – 1 ст. ложка,
  • цедра лимона – 1 ст. л.,
  • сіль – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. З’єднати 1 ч. ложку цукру, дріжджі, 4 ст. ложки теплої води і 2 ст. ложки борошна, – перемішати, накрити кришкою і поставити в тепле місце хвилин на 10.
  2. Муку, що залишилася, з’єднати з жовтками, яйцями, сіллю і цукром.
  3. Гарненько перемішати до утворення однорідної гомогенної маси.
  4. Потім додати постоявшую 10 хвилин дріжджову суміш і місити ще близько 5 хвилин.
  5. Додати окремими частинами цедру, анісове насіння, ром і сир. Розділити на 8 частин вершкове масло і просто викласти рівномірно по всій площі зверху на тісто.
  6. Закрити фольгою, поставити в тепле місце і витримати близько 1 години, щоб тісто піднялося (воно має збільшитися в об’ємі в два рази).
  7. Потім перемішати віночком масло з тестом і додати тертий на тертці шоколад.
  8. Присипати борошном форму для запікання, помістити в нього тісто (до половини висоти форми) і накрити серветкою.
  9. Поставити форму в тепло на 1 годину.
  10. Потім помістити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 70 хв, хоча це залежить від количесва тіста у формі і багатьох інших чинників, так що орієнтуйтеся на готовність з власного досвіду.
  11. Готовий італійська паска перед вживанням посипати цукровою пудрою.
Вересень 19th, 2015 by

Варто почитати: