Індійська кухня

Індійська кухня вважається важливою складовою культури Індії. Вона різноманітна, неймовірно красива і смачна. Страви індійської кухні дуже гострі, в той же час м’які на смак. Різноманітність індійської кухні приваблює і по сьогоднішній день багатьох. Використання великої кількості спецій дивує, достаток інгредієнтів, що входять до складу страв не дозволять пройти повз. Індійська кухня посідає третє місце в світі по своїй популярності,але можливо вона коли-небудь займе лідируюче положення і буде першою.

Індійський народ ставитися до приготування їжі з великою увагою, їжа для них щось більше, ніж насичення організму.Традиційна індійська кухня формувалася поступово, в неї вносилися корективи більше 100 років, тепер вона готова радувати нас безліччю смачних страв. З Португалії в Індії був ввезений перець, Франції дивно смачні рецепти суфле і багетт, з Англії індійці дізналися, що таке бутерброди з анчоусами, холодець з баранячих голів, пудинги. В наш час важливою складовою національної індійської кухні є приготування плову, бирияни, солодких вершків, хлібців з начинкою з мигдалю і багато іншого.

Якщо подивитися, то в різних районах індії різні кухні, у кожного свої традиції, свої рецепти. Тобто ми хочемо донести до вас, що єдиної індійської кухні не існує. Одні з індусів не їдять м’яса зовсім, інші не їдять морепродукти, яйця. Можна виділити лише основні продукти, які вони використовують для приготування їжі: рис, зерно, овочі, фрукти. Смажити м’ясо і рибу вони воліють на топленому і кокосовому маслі. Найголовнішою особливістю індійської кухні є використання різних спецій для приготування їжі, які володіють чарівним ароматом, і вони дуже гострі на смак.

Індія все-таки вважається батьківщиною вегетаріанства, хоча жителі різних районів, в залежності від клімату і релігії їдять м’ясо. Мусульмани не їдять свинину, їдять в основному баранину, птицю і козлятину, індуїсти не їдять яловичину. Північна частина Індії може похвалитися великою кількістю рецептів індійської кухні з м’яса. Деякі з них: роган-джош (баранина, приправлена гострим каррі), бирияни (м’ясо птиці або баранини з рисом, залиті апельсиновим соусом), гуштаба (найгостріші по смаки м’ясні тефтелі в молочному йогурті). Є кілька страв індійської кухні, які готуються за середньоазіатським рецептами. Муглайская їжа дуже поживна і ароматна, має багатий смак, прикрашена горішками і шафраном. Радимо спробувати м’ясо птиці або риби мариновані з ароматними травами, які запечені в печі з глини і, звичайно ж, люля-кебаб. В Індії суворо заборонено їсти яловиче м’ясо, так як корова вважається божим тваринам.

В північній частині Індії однією з особливостей національної індійської кухні є приготування на топленому маслі і використання пшениці в приготуванні різних страв. Масло індійці вважають священним продуктом, як вони кажуть, все, що вони їдять, виходить з молока корови.
Південна частина Індії дуже любить додавати в свої страви каррі, отже, їжа цих районів дуже гостра. Традиційними стравами індійської кухні тут можна вважати: доса (ароматні рисові коржі), ідлі (пельмені з маринованими овочами), самба (сочевиця з гострим каррі). У страви індійської кухні тут додають часто кокос, але його можуть замінити і на нан чи чаппати. У всіх частинах індії їдять такі страви: суп з бобів, дхай (молочнокислий продукт, приправлений каррі). Ще Індія славиться своїми смачними газованими напоями.

В західній частині Індії в їжу вживають дари моря. Рибу і тушкують і смажать і маринують, креветки також, але є і варіанти дуже гострих креветок і запечених в клярі. Радимо спробувати індійського лосося або дахи-маач (риба в солодкому молочному йогурті, приправлена імбиром і каррі).
Індія славиться прекрасними за смаком солодкими стравами, такими як: сандеш, мистидохи. Можна покуштувати і печиво, і пудинги, оладки. Індійське морозиво (кульфи), гулаб-джамун (йогурт в борошні з мигдалем). Скуштувавши солодкого, вам подадуть на стіл манго, шматочки солодкої дині, гранат, полуницю або яблука. Звичайно ж, а як же без чаю! Індійці дуже люблять чай, в Індії його налічується понад 100 сортів. Якщо хочете кави, і воно тут, також можуть запропонувати вам випити кокосового молока, газованої води, світлого пива або джина, який користується великою популярністю у туристів.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: