Ікра з капусти

А чи знаєте ви, що в Стародавньому Римі капуста вважалася ласощами і подавали її тільки після пишних і ситних обідів? А Авіценна, Діоскорид і Гален складають хвалебні пісні овочу, і не дарма!

І римляни і греки високо цінували капусту за здатність виліковувати глухоту, заспокоювати мігрень, позбавляти від безсоння і ще багатьох інших напастей.

Сучасні лікарі повністю згодні з тим, що вживання капусти йде тільки на благо здоров’ю.

Капуста хороша і в свіжому вигляді, і у засолюванні на зиму. А ось ікра з капусти досить незвичайна, але неповторна за своїм смаком консервація і дивовижний гарнір до жаркого. Отриманий результат повністю окупить всі докладені зусилля.

Що потрібно для приготування:

Склад:

ріпчаста дрібний цибулю – 500г
перець солодкий і зелені помідори – по 1 кілограму
білокачанна свіжа капуста – 1 кг
оцет (6%-й) – 2 склянки
сіль – трохи більше однієї столової ложки
цукор – 0,3 кг
зерна коріандру – 3 щіпки

Як приготувати ікру з капусти:

Рецепт приготування:

Ретельно очистити перець і цибулю, з капусти зняти верхні листки, з помідорів видалити плодоніжки.

Порізати всі овочі на середні шматки, щоб легше було перекручувати на м’ясорубці.

Подрібнені через м’ясорубку капусту, помідори, цибулю і перець перемішати між собою.

Додати в суміш оцет, спеції, цукор, 500 мл води і сіль, перемішати.

Гасити масу на невеликому вогні 30 хвилин, обов’язково помішуючи, щоб уникнути підгоряння. Готова ікра з капусти повинна бути трохи густоватой і не містити води.

У попередньо простерелизованные пів-літрові банки розкласти готову овочеву суміш, після чого закрити банки пластмасовими кришками і залишити на 5-6 годин в темному місці.

Незвичайна консервація готова, а для збереження ікри з капусти краще всього використовувати холодильник.

Результат:

Квітень 16th, 2016 by

Варто почитати: