Ікра баклажанна на зиму, ікра з синеньких. рецепт баклажанної ікри заморської

Літо підходить до кінця, саме час «готувати сани». Починається пік консервації і заготовок на зимову пору. Всі господині загрузли в турботах. Зате, з яким задоволенням потім, в зимову пору будуть їсти консервацію всі члени сім’ї! Так робота того варта.

Давайте не будемо довго чекати і почнемо заготівлю баклажанної ікри.

Для заготівлі на зиму домашньої баклажанної ікри нам необхідно:

Склад:

свіжих баклажанів – 2,5 кг;
помідор – 2 кг;
морквини – 0,5 кг;
цибулі – 2 кг;
солодкого перцю – 0,5 кг;
гіркого перцю – 0,5 стручка;
сіль;
цукор;
рослинна олія – 0,5 л;
лавровий лист.

Рецепт приготування:

Всі заготовлені продукти миють в проточній холодній воді. Дають стекти. Баклажани очищають від шкірки. Солодкий перець розрізати вздовж і видаляють насіння. Цибулю обчищають від шкірки. Молоду моркву можна не очищати, але кілька разів щіткою промити під водою.

Нарізаємо цибулю кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці.

В казан або сковороду з важким дном наливаємо олію. Коли масло добре розігріється, поміщаємо туди цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору.

Потім додаємо натерту моркву. Добре перемішуємо.

Підготуємо баклажани. Нарізаємо їх спочатку пластинами. Потім дрібними кубиками.

Після того, як обсмажений цибулю, моркву, додаємо сюди ж нарізані баклажани. Залишаємо овочі під кришкою добре пропарити.

Нарізаємо солодкий перець теж кубиками.

З’єднуємо його з пропареної овочевий масою. Ретельно перемішуємо. Даємо трохи просмажиться під кришкою.

Тепер нам необхідно підготувати томатну масу. Беремо вимиті сухі помідори і натираємо їх на тертці або нарізаємо дрібними кубиками.

В обсмажені овочі додаємо томат. Потім сіль і цукор трохи. Наприкінці додамо ще сіль і цукор за смаком, так як маса випаровується і можна не розрахувати норму солі.

Додаємо перець чорний горошком, лавровий лист.

Нашу овочеву масу уварюють до готовності приблизно 30 хвилин. Ікра вважається готовою, коли вона стане густою і рідина не буде відділятися.

Беремо чисті сухі банки. Готову гарячу ікру розкладаємо по банках.

Ікру накладають не до самого верху, щоб вона під час стерилізації не виходила через край.

Готові банки з ікрою накривають прокип’яченими кришками і ставлять у каструлю з гарячою водою для стерилізації. Для банок 0,5 л. час стерилізації приблизно 30 хвилин.

Після цього оброблені банки закупорюють ключем і перевертають догори дном. Накривають теплим покривалом до повного охолодження.

Результат:

Квітень 19th, 2016 by

Варто почитати: