Хто і як присуджує зірки Мішлена

У минулій статті «Як народжуються зірки Мішлена» ми вже познайомилися з мішленовської класифікації ресторанів. А сьогодні я хочу розповісти про те, хто, як і для кого присуджуються зірки Мішлена.

Видатні ресторани нагороджують зірками Мішлена кожен рік. Лунають зірки в дуже маленькій кількості, можна навіть сказати, мішленівські експерти скупляться на зірки, створюючи тим самим «зоряний дефіцит». Мішленівські зірки присуджуються не довічно і можуть легко зніматися при наступних перевірках.

протягом року нікому невідомі кулінарні експерти подорожують по світу, і оцінюють ресторани. Гурмани-експерти оцінюють не інтер’єр, не сервіс, не ціну, не атмосферу – а безпосередньо сама якість ресторанної кухні. Саме з цього, найбільш видатною особою в ресторані вважається шеф-кухар. Від професіоналізму і кулінарних вмінь шеф-кухаря залежить, отримає ресторан мішленівську зірку, чи ні.

Мішленівських кулінарних експертів прийнято називати Експертами Червоного Гіда, вони відвідують ресторан інкогніто, без попереднього попередження, і повідомляють рестораторам про свій візит, вже постфактум. Під прицілом Експертів Червоного Гіда дуже часто виявляються заклади, які вже отримали зірки Мішлен, тому що жоден ресторан не може отримати зірку назавжди. Але швидко може залишитися без неї, якщо якість кухні погіршитися, або в ресторані зміниться шеф-кухар.

Вересень 16th, 2015 by

Варто почитати: