Хліб з цибулею і кмином в духовці

Домашній хліб! М’який, пишний і ароматний. Хто відмовиться від такої випічки? А ще домашній хліб можна робити зі всілякими добавками, як цей.

В хліб по цьому рецепту додані ріпчаста цибуля і насіння кмину. Якщо ви помітили в ньому достатня кількість цукру, і це не помилка. Поєднання лука, кмину і цукру і надають цій випічці неповторний смак і аромат. Печеться домашній хліб з цибулею в духовці, на самому звичайному листі. Так що навіть спеціальна форма для випічки не потрібна.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 3 склянки (480 м);
  • вода – 250 мл;
  • сухе молоко – 50 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • сіль – 10 г;
  • цукор – 60 г;
  • кмин – 1 ч. ложка;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт. (невеликого розміру);
  • дріжджі сухі – 10 г;
  • яйце для змащування – 1 шт.
  • У велику миску налийте дуже теплу воду і насипте дріжджі, дайте їм добре розчинитися. Додайте сухе молоко, сіль, цукор і склянку борошна.

    Залиште для підйому на півгодини. За цей час рідке тісто покриється пухирцями і трохи підніметься.

    Дрібно поріжте цибулю і разом з кмином додайте опару.

    Перемішайте. Тепер можна додати решту борошно. Борошно насипайте поступово, одночасно розмішуючи тісто – спочатку лопаткою, а потім рукою.

    Замісіть тісто м’яке і податливе. Добре його вимісити, щоб ніде не було грудочок борошна. Знову покладіть його в миску, накрийте кришкою або целофановим пакетом і поставте в тепле місце години на два.

    За цей час два рази обімніть його, не виймаючи з миски. Коли тісто підніметься втретє, викладіть його на стіл і добре вимісіть.

    Деко змастіть будь-яким маслом і покладіть на нього тісто, сформовав круглий чи продовгуватий хліб. Дайте йому ще раз добре підійти.

    Це треба зробити обов’язково! Акуратно змастіть верх хліба збитим яйцем і поставте деко в духовку, нагріту до 200 градусів.
    Хліб випікається 30 хвилин. Якщо верх пирога рано став рум’янитися, знизьте температуру до 190 градусів.

    Готовий хліб вийміть з духовки і, не знімаючи його з дека, накрийте вологим рушником.

    Теплий хліб зніміть з дека і викладіть на решітку, щоб його нижня частина трохи підсохла. І вже остиглий хліб можна різати на шматочки.

    Травень 6th, 2016 by

    Варто почитати: