Хала

У національній єврейської кухні (при замісі тесту для випічки хали) використовуються яйця. У мене свій рецепт приготування без яєць, легкий і економний. Полегшений ще і тим, що я використовую для замісу тіста хлібопічку, яка просто незамінна річ для господині.


Необхідні інгредієнти:

100 грамів масла або маргарину,
500 грамів пшеничного борошна,
1 ч. ложка солі,
2 ч. ложки цукру,
2 ч. ложки дріжджів.

Хала, приготування:

Крок 1.
Теплу воду заливаємо в ємність печі, додаємо розтоплене масло,
Вливаємо воду і додаємо олію.
Крок 2.
Всипаємо борошно, в середину (насипаної гіркою) борошна кладемо сухі дріжджі, різні кути насипаємо цукор і сіль.
Додаємо борошно, дріжджі, цукор і сіль.
Крок 3.
Включаємо пічку на режим “тісто”.

Крок 4.
Готове тісто виймаємо і похлопываем кілька разів долонями, щоб з нього вийшов зайвий повітря.
Тісто готове.
Крок 5.
Ділимо його на частини за кількістю потрібних нам підсумкових виробів. Даємо час трохи їм підійти.
Ділимо тісто на частини.
Крок 6.
Беремо один шматок тіста тонко розкачуємо
тонко Розкачуємо тісто.
Крок 7.
і звертаємо в рулет
Звертаємо в рулет.
Крок 8.
розтягуючи його по довжині акуратно.
Ось такий довгий рулет у нас повинен вийде.
Крок 9.
Плетемо халу.
Крок 10.
Загортаємо правий кінець вгору, роблячи невелику петлю,

Крок 11.
перевертаємо цю петлю праворуч за годинниковою стрілкою,

Крок 12.
більшої довжини кінець тесту просовуємо в петлю.

Крок 13.
Складаємо хали на деко на відстані один від одного і залишаємо для більшого підйому тесту.
Змащуємо хали жовтком, посипаємо кунжутом.

Крок 14.
Дуже сильно прогріваємо духовку. Ставимо підійшли хали до нього. Як тільки хали почнуть підрум’янюватися, зменшуємо температуру до 200°. Печуться хали близько 20-30 хвилин.
Хали готові.
Крок 15.
Хали виходять дуже ніжними, смачними.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: