Грибний соус

Грибний соус є універсальним, так як він володіє насиченим і ніжним смаком одночасно. Він добре підходить до м’яса і риби, а також до пасти і овочів. Причому овочі можуть бути як свіжі, так і приготовані на грилі.

також Можна спробувати цей соус, просто намазати його на бутерброд або заправивши їм мікс з різноманітних салатних листя.

Склад:

  • Вершки 100 мл
  • Печериці середні 4-5 шт.
  • Бекон 50 гр.
  • Часник 2 зубчики
  • Рослинна олія 0,5 ч. л
  • Сіль

Приготування:

Гриби добре промити і нарізати невеликими шматочками. Подрібнити часник і бекон.

На попередньо розігріту сковороду влити олію і обсмажити бекон протягом 2-3 хвилин. Щоб бекон сильно не підсмажився викладати його треба, постійно помішуючи, так він дасть більше жиру. Якщо ви віддаєте перевагу дієтичний соус, то можна злити деяку частину жиру.

Потім додати до бекону печериці і часник. Обсмажити 2-3 хвилини до потемніння грибів.

Влити в грибний соус вершки, посолити і довести до кипіння.

За бажанням можна додати в соус трохи рубаної зелені.

Помістити соус в блендер і змішати до однорідної маси.

Якщо ви плануєте подати грибний соус до пасти або м’яса, то краще це зробити поки соус і страву ще гарячі. Якщо ж до овочів, то дайте соусу спочатку трохи охолонути.

Вересень 16th, 2015 by

Варто почитати: