Грибний соус Марсала

Використання соусів вже міцно увійшла в сучасне життя. Все частіше на столах можна побачити різні соуси: грибні, м’ясні червоні, білі і навіть зелені.

Соус Марсала – це вишуканий італійський соус на основі десертного вина Марсала. Він стане прекрасним доповненням до ваших основних страв або ж гарніру.

Склад:

  • Гриби свіжі 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2-3 зубчики
  • Борошно 2 ст. л.
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Вино Марсала (десертне солодке італійське) 0,5 склянки
  • М’ясний бульйон 1,5 склянки
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

Подрібнити цибулю, часник і гриби. Обсмажити все у сковороді на оливковій олії. Коли гриби стануть м’якими можна додати борошно і потримати на вогні ще хвилину. Після чого влити в сковороду ще вино і бульйон.

Проварити соус до отримання густої консистенції. Додати сіль і перець за смаком.

Вересень 16th, 2015 by

Варто почитати: