Грибна підлива з овочами

Грибна підливка з овочами

Про корисні і смакові якості грибів і говорити не доводиться. Всі ми любимо цей дар природи за його відмінний смак і мінеральний склад. Гриби в раціоні людини займають все більше місця, витісняючи м’ясні страви. Адже ті ж печериці дуже багаті білком, порівнянним з м’ясом і яйцями. При цьому білок легко засвоюється організмом людини. Ще в печерицях є жири, вуглеводи, зола, харчові волокна і вода.

До складу печериць входить також ряд вітамінів: група В (тіамін, рибофлавін, пантотенова кислота, ціанокобаламін), вітамін Е, РР, фолієва кислота.

Макроелементи в печерицях такі: фосфор, калій, кальцій, натрій, магній.

Мікроелементи у складі грибів шампіньйонів: марганець, залізо, мідь, селен, цинк.

Що стосується калорійності даного продукту, то на сто грам печериць припадає приблизно 22 ккал.

Щоб приготувати смачну страву з грибів, досить включити свою фантазію або відкрити кулінарну книгу. Рецептів грибних страв просто безліч.

Пропоную чудовий варіант приготування грибів у вигляді підливи. З’єднаємо воєдино наші улюблені печериці і овочі, і отримаємо гармонію смаку.

Склад:

Гриби печериці – 500 гр.;

Цибуля ріпчаста – 200 гр.;

Морква – 200 гр.;

Перець болгарський – 150 гр.;

Рослинне масло, сіль за смаком;

Перець чорний мелений за бажанням.

Рецепт приготування:

Болгарський перець нарізаємо кубиками, цибулю – півкільцями або четвертинками. Моркву натираємо на крупній тертці. Всі овочі викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом.

Пасеруємо овочі до золотистого кольору.

Гриби печериці нарізаємо на чотири частини і викладаємо в сковороду до овочів. Обсмажуємо близько десяти хвилин до готового стану. При цьому додаємо за смаком сіль і перець.

Можна додати трохи води, щоб маса придбала вигляд і консистенцію підливи.

Готова підлива буде чудово поєднуватися з картоплею пюре. Її неперевершений аромат і смак неодмінно прикрасять ваш стіл.

Результат:

Включіть до свого меню це блюдо і поповнюйте організм необхідним йому білком в потрібній кількості.

Протипоказань до вживання печериць практично немає. Однак не варто зловживати цим продуктом вагітним і годуючим жінкам. Також з обережністю потрібно пропонувати печериці дітям. До трьох років краще не давати їх дітям.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить досить багато підливи. Тому можна приготувати в два рази менше цієї страви.

Травень 1st, 2016 by

Варто почитати: