Грибна ікра з соком апельсина

Грибна ікра вважається делікатесом. Особливо, якщо вона приготована з лісових грибів. Працювати з лісовими грибами складно. Потрібно не тільки знати технологію приготування, але і вміти поєднувати різні додаткові інгредієнти, щоб смак грибів розкрився в повній мірі. Гриби (особливо ті, що виросли в лісовій середовищі), якщо приготовлені неправильно, можуть бути небезпечними для життя і здоров’я людини.

Страв з грибів можна приготувати масу. Гідна особливої уваги грибна ікра. Подається вона зазвичай під час закусочного столу в тарталетках, на канапе або в невеликих піалах. Це блюдо дуже поживне. Не можна їсти грибну ікру у великих кількостях (вона є важкою для травлення їжею).

Пропонований рецепт грибної ікри не є традиційним. Але готова ікра виходить дуже смачною. Примножують грибний смак печериці, роблячи страву більш насиченим. А апельсиновий сік надає ікрі пікантності.

Грибна ікра з соком апельсина.

Необхідний інгредієнти:

маслюки (500 грам),

печериці (350 грам),

ріпчаста цибуля (1 штука),

апельсиновий сік (120 мл),

сіль (за смаком),

рослинна олія (для смаження).

1. Маслюки відварити до готовності, злити воду і подрібнити за допомогою м’ясорубки. Печериці порізати дрібними кубиками. Розігріти сковороду, налити в неї рослинне масло. Всипати гриби (печериці і подрібнені лісові) на сковороду. Посолити. Накрити кришкою і тушкувати, поки не випарується вода, що виділилася під час готування з грибів.

Тушкуємо грибочки.

2. Порізати дрібними кубиками цибулю. Відправити його тушкуватися до грибів.

Відправляємо цибулю до грибів.

3. Перемішати. Далі грибна ікра тушкується на дуже маленькому вогні приблизно 20 хвилин. Періодично ікру слід перемішувати.

Тушкуємо 20 хвилин, не забуваємо перемішувати.

4. За 5 хвилин до закінчення готування в ікру влити свіжий (тільки вичавлений) сік апельсина.

Додаємо сік лимона.

Перемішати, накрити сковороду кришкою і тушкувати ще кілька хвилин.

Грибна ікра з соком апельсина.

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: