Груші з карамеллю в листковому тісті

Фруктові десерти в усі часи залишалися одними з найпопулярніших. Гаряча карамельна груша плюс холодне морозиво – просто ідеальне поєднання, яке відмінно характеризується словами «тане в роті». До того ж цей десерт просто і швидко готується, що завжди виручить в разі несподіваних гостей. І ще одне спостереження – він за смаком і принципом приготування дуже схожий на слойки з грушею. До речі, їх також рекомендується подавати саме з морозивом.

Необхідні інгредієнти:

  • 250 г тіста листкового бездріжджового;
  • 2 груші;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • ванільне морозиво.
  • Груші для приготування цього десерту слід вибирати зеленуваті, з міцною м’якоттю. Їх треба помити.

    Готове листкове тісто, куплене в магазині, размораживаете при кімнатній температурі. Зазвичай для цього вистачає 2-3 годин.

    З груш зняти шкірку – зрізаєте її тонким шаром і при цьому намагаєтеся не «вихоплювати» занадто багато м’якоті на окремих ділянках.

    Разрезаете кожну грушу на 2 половинки, ложкою видалити серцевину з насінням – на цьому місці вийде поглиблення, в яке потім зручно буде помістити кульку морозива.

    Груші викладаєте на рівну поверхню зрізами вниз, накрити листковим тестом. Розкочувати його не потрібно. Тісто щільно притискаєте до половинкам груш.

    Надлишки тесту обрізаєте.

    На чавунну сковороду насипаєте цукор.

    Нагріваєте сковорідку на вогні, поки цукор не карамелізується (краще при цьому карамель нічим не заважати, інакше вона може засахариться, а просто трохи обертати сковорідку). У приготовлену карамель викладаєте груші зрізами вниз.

    Духовка повинна бути розігріта до 220 градусів. Ставите сковорідку з грушами в духовку на 12-15 хвилин: тісто зверху має расслоиться і трохи підрум’янитися.

    При подачі викладіть груші на тарілку зрізами вгору, поглиблення кладете ванільне морозиво, яке відразу ж почне танути і просочувати запечену грушу і листкове тісто.

    Травень 3rd, 2016 by

    Варто почитати: