Готуємо вершкове масло будинку

Як ви думаєте, чи можливо приготувати вершкове масло будинку? Звичайно! Я особисто на сніданок дуже люблю з’їсти шматочок білого хліба з вершковим маслом домашнього приготування і випити чашечку зеленого чаю. На сьогоднішній день прилавки магазинів сповнені різними видами масел і проблеми в їх покупці немає, але все-таки масло, виготовлене вручну набагато відрізняється від покупного, особливо смаковими якостями. Рецепти приготування вершкового масла власноруч не так-то легко знайти в інтернеті, багатьом людям вони просто не потрібні, так як в магазині його придбати не складе ніякої праці. Відразу хотілося б відзначити, користь від такого масла для вашого організму буде мінімальна, адже ви не знаєте, з яких інгредієнтів його готували і в яких умовах. На етикетці можна написати все, що завгодно, адже рекламація продукту підвищує попит, отже, і збільшує грошовий капітал виробника.

Давайте згадаємо, як раніше в селах виготовляли вершкове масло. Самий старовинний рецепт приготування включає в себе використання олійниці, в наш час такого, на жаль вже немає. Масло готували власноруч, не на плиті. Щоб виготовити масло будинку, брали коров’яче молоко, краще звичайно, сметану або жирні вершки. Щоб вийшло густе масло, треба було збивати близько півтора годин. З трьох літрів молока виходив один кілограм натурального масла.

Ми докладно розповімо, як приготувати домашнє масло.

Давайте більш детально опишемо сам процес збивання.

1.Безперервний рух маточки в маслоробці.

2. Отриманий склад, виливався з олійниці в миску з крижаною водою.

3. Спливла масло збирали дерев’яною ложкою і викладали щільно в форму.

4.Форму щільно закривали кришкою і ставили у холодне місце.

5. Через 12 годин готовий цілий брусок вершкового масла вагою у кілограм.

Домашнє масло і порівняно не варто з купівельними. Його незвичайний аромат, шматочки тануть у роті, залишаючи після себе незабутній післясмак.

Домашнє вершкове масло смачніше магазинного.

Після виготовлення масла залишається маслянка – це рідина дуже ніжна на смак і корисна, що не можна не відзначити, її раніше давали пити і дітям.
Хотілося б дізнатися вам, а можна приготувати масло в домашніх умовах за допомогою блендера, міксера або комбайна?

Масло в домашніх умовах можна приготувати за допомогою блендера, міксера або блендера.

Звичайно можна, спробуйте. Запам’ятайте одне, що смак масла приготованого вашими руками, порівняти ні з яким іншим просто не можна, він прекрасний, ніжний і приємний. Бажаємо вам творчих успіхів у кулінарії!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: