Готуємо креветки до пива в медово-соєвому соусі

З приходом літа, великою популярністю починає користуватися такою прохолодний напій пиво, а разом з ним і всілякі закуски, які в готовому вигляді масово продаються в супер-маркетах та продовольчих магазинах. Проте всі вони абсолютно не відповідають тому смаком, який ви можете створити самостійно. Наприклад, приготувавши неймовірно смачні креветки в соєво-медовому соусі до пива. Як їх приготувати, ми розповімо вам у нашому рецепті, запропонованому нижче.
Отже, закуска до пива креветки в соєво-медовому соусі – рецепт приготування.

Необхідні інгредієнти для приготування креветок до пива:

  • великі варені і заморожені креветки;
    – соєвий соус;
    – лимон;
    – натуральний мед;
    – часник;
    – сіль;
    – чорний мелений перець.

Як приготувати креветки в соєво-медовому соусі до пива:

На суху розігріту сковороду викладаємо відварені заморожені креветки і залишаємо їх на сильному вогні до тих пір поки з сковороди не випарується вся рідина.

Тим часом приступаємо до приготування соусу для нашої закуски. Почнемо з часнику, його знадобиться багато, приблизно на один кілограм креветок півтори-дві головки часнику. Часник поділяємо на зубчики, очистити кожен від лушпиння і рубаємо на дрібненькі шматочки.

Лимон разом із шкіркою промиваємо під холодною водою, витираємо насухо, потім розрізаємо вздовж на дві половинки , кожну половинку ділимо ще на дві частини вздовж, а після цього всі частини нарізаємо на тонкі четвертинки.

Беремо глибоку миску або будь-яку іншу підходящу посуд і викладаємо в неї нарізаний часник і лимон.

Додаємо в миску соєвий соус, його нам буде потрібно на кілограм креветок приблизно пів склянки. Перемішуємо.

Далі додаємо в суміш півтори-дві столові ложки натурального меду, а також солимо її і приправляємо за смаком чорним меленим перцем. Ще разок все перемішуємо.

Сьомий крок. Коли вся рідина з креветок випарується, заливаємо їх у сковороді приготованим соєво-медовим соусом і пропарюють в ньому хвилин п’ять-сім. Після цього креветки виймаємо з соусу за допомогою шумівки і викладаємо на блюдо. А сам соус пропарюють ще кілька хвилин, щоб він став густішим і виливаємо його в окрему тарілочку.

Готову закуску до пива – креветки, подаємо до столу разом з приготованим соєво-медовим соусом і насолоджуємося неповторним смаком. Ну, а з більш ситних закусок, спробуйте фаршировані печериці.

Травень 2nd, 2016 by

Варто почитати: