Гостра й пікантна закуска з стручкової квасолі

Зелена стручкова квасоля входить до складу багатьох овочевих і м’ясних страв. Її вживання зміцнює нервову систему, є профілактикою інфарктів та анемії.

Зелена квасоля здатна знижувати рівень цукру в крові і тому дуже корисна при діабеті. Крім того, стручки не вбирають у себе ніяких забруднень навколишнього середовища.

Проте не багатьом відомо, що з зеленої квасолі можна всього за кілька хвилин приготувати пікантну, гостру закуску. Ніжний смак злегка хрустких стручків і ароматна заливка прекрасно поєднуються і доповнюють один одного.

Інгредієнти для закуски з квасолі:

  • зелена квасоля – 200 г;
  • перець болгарський – 100 г;
  • цибуля-порей – кілька стебел;
  • часник – 1 зубчик;
  • оцет яблучний 6%-ний – 2 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування гострої закуски зі стручковою квасолею:

Для приготування закуски з зеленої квасолі найкраще взяти м’ясисті, широкі стручки. Перед початком термічної обробки їх слід ретельно вимити під проточною водою.

Потім з кожного стручка необхідно зрізати по пів сантиметра з обох кінчиків і витягнути жилки. Для цього на кінці стручка робиться надріз, після чого кінчик потрібно відламуючи потягнути уздовж ребра.

При цьому, розташована в ньому тонка жилка або ниточка легко відокремиться. Те ж саме потрібно зробити з протилежного кінчика.

Підготовлені таким чином стручки зеленої квасолі необхідно залити окропом, посолити і поставити варитися. Через 5-10 хв вони злегка поблідли і стануть м’якше.
Відвар, що залишився потрібно злити. Його можна буде використовувати для овочевих супів або рагу. Варені стручки необхідно перекинути в друшляк і потримати під холодною водою, щоб вони розм’якли.

Тим часом можна підготувати заливку. Очищений від насіння болгарський перець потрібно розділити на 4 частини і нарізати їх на тонкі смужки. За допомогою чеснокодавкі подрібнити часник. Дрібно нарізати зелений лук-порей.

Перець, часник і цибулю змішати, посолити і полити оцтом.

Остиглу зелену квасолю перекласти в довгасту неглибоку салатницю і посолити.

Після цього стручки квасолі перемішати з заливкою, накрити харчовою плівкою і дати закуски настоятися протягом години. А з більш складних рекомендую приготувати салат цезар по-домашньому.

Саркісян Гаяне

Травень 2nd, 2016 by

Варто почитати: