Гороховий суп з копченостями, як приготувати смачний гороховий суп

Ви любите гороховий суп? Ми пропонуємо вам смачний рецепт цього супу з копченостями.

Гороховий суп з копченостями – одне з улюблених перших страв у слов’ян. У кожної господині свої секрети приготування горохового супу з копченостями. Хтось любить суп на свинині, хтось на яловичині, деякі – взагалі без м’яса. Я хочу запропонувати вам рецепт традиційного польського супу з гороху, який називається «грохувка». У Польщі цей обожнюваний всіма смачний гороховий суп з копченостями подають і в дорогих ресторанах, і в кожному придорожньому кафе. Як приготувати гороховий суп з копченостями? Варимо суп гороховий з копченостями густим, наваристим і з ароматом копченого м’яса. Ще один важливий інгредієнт у польській грохувке – це сухий майоран. Його щедро додають у страву, так як майоран допомагає кишечнику впоратися з горохом. Отже, приступимо до приготування горохового супу з копченостями, з фото вам буде зрозуміло як його готувати.

Почастуєте своїх рідних і близьких смачним гороховий суп з копченостями з польським присмаком.

Час приготування горохового супу з копченостями: 80 хвилин

Для приготування горохового супу з копченостями нам знадобиться:

копчена грудинка – 200 г;

копчені ковбаски – 2 шт.;

сухий горох – 1ст.;

картопля – 2-3 шт.;

морква – 1 шт.;

лук -1 шт.;

суха зелень петрушки, кропу і майорану;

супова приправа – 1 ст. л.;

лавровий лист – 2 шт.;

сіль і чорний перець за смаком;

соняшникову олію.

Спосіб приготування горохового супу з копченостями:

Приготувати всі інгредієнти за рецептом горохового супу з копченостями.

Картоплю почистити, нарізати невеликими кубиками, скласти в трилітрову каструлю і залити холодною водою. Туди ж всипати склянку сухого гороху, додати сіль і поставити на вогонь. Перед тим, як відправити горох в суп бажано його промити холодною водою. Щоб суп швидше зварився, потрібно заздалегідь замочити горох на кілька годин. При закипанні супу з’являється піна, її потрібно обов’язково знімати.

Поки горох з картоплею варяться, почистити цибулину і нарізати дрібними кубиками.

Моркву натріть на крупній тертці. Морквину візьміть для супу велику і соковиту, вона робить страву яскравим і апетитним.

Ріпчасту цибулю і моркву протушкувати на сковороді з додаванням соняшникової олії 10-15 хвилин.

Нарізати копчену грудинку і ковбаски.

Додати м’ясні вироби до овочів і ще 5-7 хвилин всі разом згасити на повільному вогні.

Копченості з овочами перекласти в каструлю з киплячим супом.

В суп додати лавровий лист, мелений чорний перець, суху зелень майорану, петрушки і кропу (можна і свіжу, але суха дає саме той аромат, який потрібен традиційному польському гороховому супу) і столову ложку який-небудь суповий приправи. Гороховий суп з копченостями повинен покипіти на повільному вогні ще 10-15 хвилин.

Наваристий, ароматний суп гороховий з копченостями по-польськи готовий. Наливайте в тарілки і подавайте на стіл.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: