Гороховий суп пюре з сухариками

Суп-пюре з гороху з сухариками – легке і недороге блюдо в приготуванні. Горох для супу потрібно вибирати жовтий і дроблений половинками, він швидше розварюється. Сухарики можна зробити як з черствого хліба, так і з свіжого.

Гороховий суп пюре з сухариками.

Для приготування супу нам потрібно:
0,5 кг гороху
4-5 середніх картоплин
1-2 невеликі морквини
1 цибулина
Половина булки житнього хліба
Рослинна олія
Сіль, лавровий лист
Вихід 4 л.

Інгредієнти для приготування горохового супу пюре

Горох залити 1 л. води і залишити на 3-4 години для набухання, так вона швидше звариться.
Залишаємо горох у воді для набухання

Поки горох розбухає, займемося сухариками.
Нарізати хліб маленькими кубиками, приблизно 1*1 див.
чорний хліб Нарізаємо кубиками 1 на 1 див.

Викласти на деко
Викладаємо шматочки хліба на протвень

і поставити в духовку на 10-15 хвилин.
Сухарики готові

Треба бути уважним, щоб не перетримати сухарі, житній хліб темний, і можна не помітити, що він підгорів.

Коли горох розбухне (води не повинно залишитися, він повинен увібрати і збільшитися в об’ємі в 2 рази),
Горох розбухнув

залити 3 літрами води і поставити на повільний вогонь.

Варити горох 30-40 хвилин, спостерігати, коли він почне перетворюватися в пюре.
Час може бути збільшено до 1 години, в залежності від сорту гороху.
При закипанні горох піниться, накип потрібно знімати ложкою.

Картоплю очистити, нарізати і додати до гороху.
Ріжемо і чистимо овочі

В цей же час, нарізаний раніше цибулю і моркву підсмажити, додати в суп, і дати прокипіти 5 хвилин.
Додати лавровий лист в кінці варіння.
Сухарики класти в тарілку перед подачею на стіл.

Гороховий суп пюре готовий

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: