Горбуша смажена рецепт приготування простий і смачний

Горбуша смажена рецепт приготування простий і смачний . Риба горбуша смажена – надзвичайно смачне блюдо. Однак багатьох лякає думка, що горбушу не смажать – вона виходить дуже сухий. Це далеко не так. Горбушу можна і потрібно смажити, тільки робити це потрібно вміючи. Справа в тому, що у горбуші весь жир знаходиться лише в одному місці – в тому тонкому шарі плавця і черевця.

Саме тому потрібно рибу горбушу смажити тільки з шкіркою, і ніяк інакше. За часом приготування смаженої горбуші займає всього 40 хвилин, так що ви можете підготувати ось такі

Склад:

6 столових ложок оливкової олії (будь-яке рослинне масло цілком підійде);

Одна горбуша;

Половинка чайної ложки перцю червоного солодкого;

4 столові ложки борошна;

Півсклянки вина – сухого білого;

Чайна ложка солі.

Як приготувати смажену горбушу

Рецепт приготування:

Горбуша смажена, рецепт якої ми розповімо вам, дуже смачна, якщо готувати її за всіма правилами. Для початку рибу обов’язково почистимо від луски. Потім ножицями потрібно прибрати плавники і видалити всі нутрощі. Далі риба промивається і нарізають поперек тушки. Шматки повинні бути шириною не більше 2 див.

Борошно просіваємо і перемішуємо з сіллю і перцем, а потім горбушу перед обсмажуванням паніруємо в отриманій суміші.

Сковорідку з олією розігріваємо як слід.

На вогні середнього розміру потрібно смажити рибу приблизно по 5 хвилин, а потім перевертати її на іншу сторону, залити білим вином і тушкувати, поки вино зі сковорідки повністю не випарується. Для того, щоб олії на рибі було менше, потрібно покласти її для початку на паперовий рушник.

Результат:

Горбуша смажена зі спеціями – рецепт

Взагалі, треба зазначити, що горбуша є найбільш доступною з усіх риб від сімейства лососевих. В народі її називають «червоною рибою». Горбушу можна і варити і запікати і смажити.

В солоному вигляді горбуша також дуже смачна. Для рибніков горбуша підходить просто ідеально. А також вона чудово підійде і для холодних закусок. У горбуші дуже високий вміст білка, і при всьому цьому вона ще й зараховується до низькокалорійним стравам. Ви цілком можете дозволити собі приготувати горбушу навіть тоді, коли сидите на дієті.

Горбуша смажена може виступати і в якості основного блюда.

Як приготувати смажену горбушу зі спеціями

Якщо ви купуєте не потрошеную тушку, то спочатку її потрібно розбивати, чистити і мити. Далі потрібно зробити філе з риби – воно набагато смачніше, ніж просто шматки риби. Хребет видаляємо, кістки прибираємо теж.

Далі ми повинні порізати рибу на порційні шматки.

Перед тим, як смажити рибу, ми повинні її опустити в сухарі панірувальні або ж борошно. Смачніше виходить, якщо рибу обваляти в спеціях і борошні. Додає те, що вам подобається – куркуму або імбир, перець або щось інше. Далі рибу горбушу смажать до тих пір, поки не з’явиться золотава скоринка. Після того, як перевернете рибу, можна закрити її кришкою. Готову смажену горбушу подавайте або з рисом або овочами.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: