Гарбузова каша з сухофруктами

Осінь – пора, коли необхідно запасатися вітамінами на зиму. Мова піде не про консервацію, ми поговоримо про звичайну гарбузової каші з молоком, яка, як відомо, є джерелом усіляких корисностей і вітамінів. Але в нашому рецепті вона буде не дуже-то тривіальною. Якщо додати в знайоме блюдо трохи оригінальних інгредієнтів, воно стане ще смачніше і корисніше.

Гарбузова каша з сухофруктами.

Отже, для гарбузової каші з сухофруктами вам знадобляться наступні основні інгредієнти:

• круглий рис – 1 склянка,
• гарбуз,
• сухофрукти: 7 штучок кураги і чорносливу, родзинки,
• молоко – 2 склянки.
Інгредієнти для гарбузової каші.

Не забудьте і про додаткових складових: цукрі, ванілі і маслі, якими кашу не зіпсуєш.

Не забудьте про цукор, ваніль і масло.

Приготування гарбузової каші з рисом.

Спочатку потрібно добре промити рис. Потім висипати в каструлю, залити півтора склянками води (будьте уважні: молоко знадобиться пізніше) і поставити варити до тих пір, поки вода не випарується.

Варимо рис.

Поки варитися основа, готуйте «начинку». Гарбуз почистіть, наріжте її кубиками середнього розміру, чорнослив і курагу – великими шматочками.

Робимо начинку для нашої каші.

Коли рис залишиться без води, додайте в каструлю начинку з гарбуза, кураги, родзинок і чорносливу. Відразу налийте туди ж молоко. Гарненько перемішайте кашу.

Наливаємо молоко і гарненько перемішуємо.

Тепер прийшла черга додавати додаткові інгредієнти. Насипте в кашу 2-3 столові ложки цукру (орієнтуйтеся на свій смак), половину пакетика ванільного цукру. Не забудьте про маслі. Його теж краще додати зараз.

Додаємо додаткові інгредієнти.

Щільно накрийте каструлю з гарбузовою кашею кришкою і варіть її до готовності гарбуза. Коли шматочки овоча почнуть розпадатися, якщо наколоти їх ножем, ваше блюдо готове.

Гарбузова каша.

Приємного апетиту!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: