Форель смажена під соусом рецепт на новорічний стіл 2015

Форель смажена під соусом рецепт на новорічний стіл 2014 . Як зустрінеш Новий рік, так його і проживеш – приказка, відома всім. Так от, якщо святковий стіл буде ломитися від делікатесів і вишуканих страв, то і всі 365 днів в році будуть вдалими і без нестачі у смачних стравах.

Чому ж пригостити Кінь 2014 року , оригиналку і любительку делікатесів? Багато намагаються зібрати побільше рецептів приготування кролика або зайця і вибрати один гідний. Вичитують рецепти з салатами та іншими закусками, а на столі рибні страви дуже навіть бажані, інакше образиться змійка.

Якщо ви хочете задобрити символ Нового року 2014 , обов’язково приготуйте смажену форель під соусом з волоських горіхів. Дуже святково і смачно, змійка залишиться задоволена частуванням і відплатить вам турботою про вас і ваших близьких.

Готується блюдо швидко, а подавати його можна в холодному або гарячому вигляді.

Що потрібно для приготування простого новорічного рецепта на новорічний стіл “смажена форель під сосом” .

Склад:

Річкова форелька вагою в 260-300 м;

Цукор – половинка чайної ложки;

Волоські горіхи – півсклянки. Краще, якщо буде якомога менше колотих ядерець;

Винний оцет – трохи менше половини чайної ложки або неповна чайна ложка оцту 3%-ного;

Нашаткована петрушка – 1 ст. ложка;

Перець мелений чорний – за смаком, можна використовувати мелений запашний.

Як приготувати смажену форель під соусом простий і смачний рецепт страви на новорічний стіл 2014

Рецепт приготування:

найголовніше в цьому новорічному блюді 2014 “смажена форель під соусом” – це горіховий соус, з неї й треба починати. Горішки обшпарити окропом 2 рази, зчистити верхню плівочку: вона знімається легко, головне щоб горіхи були нового врожаю. Далі ядерця потовкти дерев’яним товкачиком, залити гарячою водою (невеликою кількістю), всипати цукор, за смаком – сіль.

Варити підливку, поставивши сотейник на слабкий вогонь, 5-6 хвилин. Після влити оцет і покласти зелень, проварити ще 5 хвилин, обов’язково помішуючи при варінні. Підлива готова, можна братися за форель.

З рибки зчистити луски, випотрошити, видалити зябра, добре промити. На боках зробити невеликі надрізи, натерти форельку спеціями, обваляти в борошні і посмажити в маслі. Довго смажити її не потрібно, інакше м’ясо буде сухим.

Готову форель перекласти на тарілку для подачі, зверху полити горіховим соусом і прикрасити дрібним виноградом, зеленню і нарізаним лимоном.

P. S. Рибу можна не обсмажувати, а відварити в половині склянки води на слабкому вогні 12-14 хвилин, після чого так само перекласти на тарілку, полити підливою і прикрасити.

Частування для новорічного столу 2014 з смаженої форелі під соусом готово!

Результат:

Травень 3rd, 2016 by

Варто почитати: