Фарширований помідор з фаршем та сиром рецепт з фото

Коли дивишся на цих пузатих красенів, відразу згадується казка про Чиполинно, в якій брали участь практично всі овочі. Але мені чомусь найбільше запам’ятався синьйор помідор – товстий червонощокий і дуже важливий. З тих самих пір як тільки на очі попадаються такі помідори, так і хочеться їх обізвати синьорами.

Тому і це моє блюдо отримало таке (для деяких може бути незвичайне) назва.

Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати його разом зі мною. Повірте, ви не пошкодуєте! Виходить смачно, і погодьтеся – привабливий на вигляд. Так що думаю, це блюдо з фаршированих помідорів зможе зайняти гідне місце у вашій скарбничці улюблених рецептів. Його, до речі, не соромно виставити і на святковий стіл у вигляді гарячого страви.

Але спочатку спробуйте приготувати його для себе, сьогодні як раз надається такий випадок.

Для створення цього кулінарного шедевра нам знадобляться наступні продукти:

Склад:

Помідори – 3 шт.;

Цибуля ріпчаста – 1 шт.;

Фарш м’ясний – 100 гр.;

Рис – 1 столова ложка;

Зелень петрушки – кілька гілочок;

Сир твердий – 20 гр.;

Сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Рецепт приготування:

Для початку поставимо на вогонь каструлю з підсоленою водою і кинемо туди рис, нехай отварится. Поки рис буде готуватися, дрібно нашинкуем ріпчасту цибулю.

На розігріту сковорідку з рослинним маслом відправимо підготовлений цибулю.

Доведемо його до готовності пасерування (щоб став м’який і напівпрозорий).

Тепер викладемо до цибулі сирий фарш, поперчити, посолити і добре перемішати. Обсмажимо на невеликому вогні під кришкою протягом 10 хвилин.

До цього часу у нас приспів рис. Відкидаємо його на друшляк, даємо стекти воді і теж відправляємо на сковорідку.

Перемішуємо рис з м’ясом і цибулею і даємо їм ще пару хвилин для «ознайомлення».

Починаємо готувати наші синьйори помідори. Спочатку зрізаємо у них верхню частину.

Потім за допомогою чайної ложечки виймаємо нутрощі і складаємо на блюдечко (вона нам ще послужить).

Приблизно 1,5-2 ложки помідорних серединок подрібнюємо ножем і відправляємо до нашого фаршу.

Все ретельно змішуємо і даємо протушкувати в такому вигляді ще хвилин п’ять.

А самі в цей час дрібно нарізаємо зелень петрушки.

Додаємо її до нашої практично готової начинки.

Тепер настала черга фарширувати синьйори помідори. Але спочатку ми поперчити і посолити їх усередині. Робимо це, спираючись на власний смак.

Начинку викладаємо на тарілочку і починаємо наповнювати нею наших пузатих красенів.

Нафаршировані помідори притрушиваем зверху тертим сиром, укладаємо у форму для запікання і ставимо в розігріту до 150 градусів духовку.

Час запікання залежить від вашого смаку. Якщо ви хочете отримати на виході м’який помідор, тримаємо довше. Якщо ні – досить дочекатися поки сир розтопиться, а помідорчик лише трохи припустится.

Подаємо страву до столу в гарячому вигляді, накривши капелюшками і прикрасивши зеленню. Дуже смачно виходить!

Результат:

Квітень 23rd, 2016 by

Варто почитати: