Фарширований перець в мультиварці рецепт з фото

Сьогодні готуємо фарширований перець в мультиварці. Приготувати його досить просто, не потрібно великих тимчасових витрат, так само, набір продуктів для приготування мінімальний. Фарш можете брати свинячий, яловичий або курячий – на ваш розсуд. Найголовніше, щоб він був прокручено зі свіжого м’яса. Перевага віддається домашнього фаршу. Я для приготування фаршированого перцю в мультиварці використовувала свинячий фарш. На кілограм свинини було прокручено 150 грам сала, фарш досить жирний.

Що потрібно, щоб приготувати фарширований перець в мулитиварке:

Склад:

500 грам фаршу;

0,5 склянки рису;

2 помідори;

6 великих болгарських перців;

2 цибулини;

2 маленьких перчика (домашніх);

200 грам сметани;

Спеції;

Сіль;

Томатна паста – 2 столові ложки – за бажанням.

Як приготувати фарширований перець в мулитиварке:

Рецепт приготування:

Добре промиваємо рис під струменем води, щоб вода стала чистою. Всю воду зливаємо і наливають на підлогу склянки рису склянку води. Воду солимо, закриваємо каструлю кришкою (в мультиварці настільки мала кількість рису я варити не стала, та й там довше виходить, цілу годину) і ставимо на повільний вогонь.

А поки вариться рис, підготуємо наші перці. Добре помиємо і акуратно виріжемо кружечком плодоніжку. Вичистимо все насіння і перегородки, не пошкодивши перець. Знову добре промиємо перці зсередини.

Перевіримо, як там наш рис? Коли вся вода википить – вимикаємо газ. Якщо рис не доварився – не страшно.

В миску викладаємо розморожений фарш, трохи охолоджений рис, щоб не обпалити руки, коли будете вимішувати і розкладати фарш з перчикам. Додаємо за смаком солі, перцю, спецій, але не надто багато. Добре перемішуємо.

Набиваємо щільно наші перці отриманим фаршем, щоб не залишалося порожнеч.

Добре промиваємо помідори. Нарізаємо їх дрібненькими кубиками. Помідори підуть в соус. Можете, до речі, просто подрібнити їх у блендері або натерти на тертці, щоб отримати томат.

Очищаємо цибулю від лушпиння, а домашній перець від насіння, перегородок і плодоніжок. Дрібно нарізаємо.

В мисці, в банку або в каструльці розмішуємо 5 столових ложок сметани з невеликою кількістю гарячої води, додаємо перець і спеції, солимо, це буде соус для наших фаршированих перців, приготованих в мультиварці. Сюди ж зараз можна додати томатну пасту і добре розмішати.

Укладаємо перці в чашу мультиварки в потрібній кількості (залишки можете заморозити і приготувати в цьому ж соусі на наступний день). Заливаємо сметанним соусом, додаємо води стільки, щоб не доходило до верхівок перців на пару сантиметрів. Досолює, якщо вам здається, що солі мало. Ставимо режим «жарка-швидке приготування» на 20 хвилин.

Через це час фаршировані перці можна дістати з мультиварки і викласти на тарілку. Не забудьте покласти свіжу сметану, можете фарширований перець розрізати.

Результат:

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: