Фарширований картопля з копченої куркою

Сьогодні у нас намічається смачний і оригінальний вечерю, я готую фарширований картопля з копченою куркою. Мій чоловік-любитель всього смачного й оригінального, тому доводиться постійно готувати щось новеньке. Що ми вже тільки не фарширували: і рибу, і перці і помідори, а ось картопля якось не доводилося.

А адже це такий цікавий овоч, з нього можна приготувати що завгодно, і кожен раз буде абсолютно інше блюдо. Не дарма картоплю так люблять. Це блюдо дуже смачне, ситне, але в той же час зовсім недороге, можна дозволити, щоб порадувати свою сім’ю. В начинку входить копчена курка і помідори… хоча про що я, переходимо до самого рецепту фаршированого картоплі! Із зазначених інгредієнтів вийде 12 порцій. Можете прибрати зайве в холодильник, а потім дістати і розігріти в духовці або мікрохвильовій печі.

Що потрібно, щоб приготувати фарширований картопля:

Склад:

6 картоплин середнього розміру;

200 грам філе будь-якої частини копченої курки (переважно, грудки);

3 помідора середнього розміру;

150 грам сиру Гауда;

3-4 столових ложки жирного майонезу.

Як приготувати фарширований картопля:

Рецепт приготування:

Для приготування фаршированого картоплі потрібно купувати тверді помідори, їх буде зручніше різати. Добре моєму помідори і видаляємо плодоніжки. Шкірку слухати не треба. Дуже дрібно ріжемо помідори. Для цього використовуйте гострий ніж. Сік з них не зливаємо, завдяки йому, начинка фаршированого картоплі буде соковитіше.

З копченої курки знімаємо шкіру, прибираємо прожилки і кісточки, щоб вийшло 200 грам чистого філе. Нарізаємо філе невеликими шматочками. Чим дрібніше ви нарежете продукти для фаршированого картоплі, тим ніжніше він вийде.

Сир натираємо на крупній тертці. Так як сир м’який, можете його охолодити в морозилці, щоб простіше натерти. Тільки не треба його в панну перетворювати, хвилин п’ять у морозильній камері цілком достатньо.

Добре миємо картоплю залізною щіткою і опускаємо в киплячу підсолену воду. Варимо його до напівготовності. Якщо зварити повністю, картопля розвалиться, коли будете робити виїмки для начинки. Остуджуємо картоплю, щоб не обпалити руки. Обережно очищаємо з картоплі шкірку, потім, кожен бульба розрізаємо на 2 частини. Беремо чайну ложку і робимо в кожній половинці поглиблення. Картопляну масу складаємо в окрему тарілочку, вона нам знадобиться.

У невеликій мисці змішуємо картоплю, який ми вийняли з середини, помідори і курку. Майонезу додаємо трохи, щоб маса не була занадто рідкою.

Результат:

Квітень 22nd, 2016 by

Варто почитати: