Дитячі котлети “Божа корівка”

Дитячі котлети

Багато мам вважають, що в півтора року малюк може, сміливо вживати в їжу продукти із загальної кухні. Частково це правда, але ж залишаються деякі підпункти, яких ніхто не враховує. Наприклад, той факт, що смаженого дитині не можна давати до 3 років.

Дуже багато ще залежить від подачі страв. Адже навіть із самих звичайних овочів можна зробити цікавий сюжет, який припаде до душі навіть “великим нехочухам”.

Склад:

  • 300 гр. телятини;
  • 1 маленька морква (точніше її середня частина);
  • 1/4 частина великої цибулини;
  • 2 перепелиних яйця;
  • сіль;
  • 1 ст. л. молока;
  • один помідор невеликого розміру;
  • 2 маслини великого розміру (їсти дитині їх не можна вони потрібні суто для завершення образу);
  • 3 – 4 гілочки кропу;
  • 1 молодий огірок;
  • дитяча трубочка для соку;
  • 3 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ст. л. води.

Рецепт приготування:

Молоду телятину потрібно ретельно вимити і розділити на рівні, не великі частини. Якщо ви переживаєте за стерильність м’яса, то можна розмістити шматочки в металеву миску і обшпарити окропом. Потім промити м’якоть знову і зробити з неї фарш.

На тертку, який крупності ви будете натирати морква – залежить від самої моркви. Якщо коренеплід молодий і соковитий, тоді потрібно подрібнювати на дрібній тертці. Якщо морква трохи суховата, тоді з неї потрібно готувати пюре (сама дрібна терка). Справа в тому, що якщо з соковитої моркви робити пюре, тоді сік доведеться віджати, позбавивши тим самим овоч купи вітамінів.

Цибулю в будь-якому випадку треться на дрібній тертці.

В миску з м’ясом додайте овочі, солі за смаком вашого малюка і вбийте перепелині яйця. Потім влийте ложку молока і беріться вимішувати масу.

Для того щоб котлети вийшли смачними, фарш потрібно довго і дуже ретельно перемішувати. Спочатку гарненько зробіть це рукою, потім фарш відбийте про чисту поверхню столу, щоб маса стала однорідною.

Сформуйте котлети не великого розміру, злегка відбиваючи їх про долоню, щоб вони були гладкими і не мали дірочок.

Помістіть всі кульки в глибоку сковороду, змащену тим кількістю рослинної олії, що зазначено в рецепті і тушкуйте під кришкою 15 хвилин. Потім додайте воду і тушкуйте під кришкою ще 20 хвилин.

Поки готуються котлети можна зайнятися приготуванням того самого “салату”. Розріжте помідори навпіл і видаліть з однієї половинки насіння і сік.

Огірок нарізаємо кільцями і викладаємо з нього квіточку. З гілочки кропу робимо стебло того самого рослини, а з листя – вийде відмінна травичка.

Готові котлети остудіть до температури 70 градусів за Цельсієм і одну з них розміщуйте в половинці помідора.

Ніжки, зроблені з стебел кропу, просто так не вставиш в котлету. Зробіть на ньому дуже маленькі надрізи кінчиком ножа, це і буде підставою лапок жучка. Потім переверніть частування помідором вгору і зробіть невеликий надріз вздовж нього. Вийдуть крильця.

Далі справа за малим. Залишилося зробити голову, цятки і вусики, щоб завершити образ. Візьміть одну маслину і відріжте в ній 1/4 м’якоті. У тому місці, де повинні бути вусики зробіть легкі надрізи і вставте тонкі стебла кропу. Прикріпіть голову жуку так, щоб велика частина маслини була знизу, а частину помідора заходила в дірочку маслини.

найскладніше позаду. Божа корівка майже готова. Візьміть другу маслину і подрібніть її наскрізь трубочкою. Подуйте з іншого боку трубочки (тільки не сильно), так випаде м’якоть маслини і буде вона у формі ковбаски. Кінчиком ножа відокремлюйте колечка і викладайте цятки на крилах у сонечка.

Результат:

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: