Домашнє морозиво рецепт з фото

Хто ж не любить морозиво? Скоріше всього, його люблять усі. Але магазинне морозиво містить величезну кількість консервантів, барвників і ароматизаторів. Набагато краще приготувати домашнє морозиво, яке можна їсти і насолоджуватися чудовим смаком морозива з дитинства. Приготувати морозиво в домашніх умовах зовсім не складно, ви зможете в цьому переконатися, приготувавши його самостійно, дотримуючись нашої покрокової інструкції.

Що потрібно, щоб приготувати домашнє морозиво:

Склад:

півлітра вершків з жирністю 10-15%;

4 яєчних жовтки;

Цукровий пісок – 50 грам;

Можна нарізати фрукти шматочками.

Як приготувати домашнє морозиво:

Рецепт приготування:

Закип’ятіть в каструлі воду. У каструльку меншого діаметру влийте вершки і поставте їх розігріватися на водяну баню. Їх потрібно довести до кипіння, але не кип’ятити. Не забувайте постійно помішувати, щоб не пригоріли.

Жовтки відокремте від білків і покладіть в чашу для збивання. Додайте цукор.

Збийте добела жовтки з цукром за допомогою блендера або міксером.

Перемішуйте вершки за допомогою віночка і поступово вливайте збиті жовтки.

Продовжуємо варити домашнє морозиво, постійно його помішуючи, тому що вершки можуть дуже швидко пригоріти. До речі, те саме смачне морозиво, яке робили в часи Радянського Союзу, володіло таким неповторним смаком саме завдяки тому, що вершки трохи пригоріли. Наші технологи не змогли розібратися з іноземним обладнанням, і ось такий вийшов результат. А яке морозиво робилося в ті часи! До цих пір пам’ятаю його смак і запах! Варимо домашнє морозиво, постійно помішуючи, поки консистенція не стане як у густої сметани. У мене на це пішло рівно 40 хвилин, після того, як вершки нагрілися до точки кипіння.

Коли морозиво загусне, прибираємо каструльку з водяної бані і остуджуємо вершки при кімнатній температурі. Потім збиваємо з міксером і прибираємо в морозилку на годину. Через це час, дістаньте миску з морозивом і збийте ще раз. Таким чином, потрібно буде збити домашнє морозиво шість разів з проміжком в годину. Завдяки такому взбиванню, в домашньому морозиві не буде кристаликів льоду, воно буде дуже ніжним і повітряним.

Після останнього збивання, викладаємо домашнє морозиво в креманки і відправляємо в морозилку в останній раз. Можете додати під час останнього збивання дрібно нарізані шматочки фруктів, джем або згущене молоко. При додаванні останнього, цукру потрібно вершки класти менше.

Домашнє морозиво рецепт з фото підготувала Ольга Мазаєва.

Результат:

Квітень 20th, 2016 by

Варто почитати: