Домашній сир із замороженого кефіру

Колись давно в магазинах продавався дієтичний сир. Він був м’який, без крупинок, зовсім не кислий і дуже смачний! Особливо він подобався діткам. Але разом з радянською епохою зник і він. І господині стали експериментувати з кефіром, щоб зробити що-небудь подібне. Я теж робила сир з кефіру, але це був не стільки трудомісткий, скільки відповідальний процес.

І ось господині знайшли вихід з положення. Вони придумали, як робити сир з кефіру, щоб це було максимально легко: треба його просто заморозити. І адже практично у всіх це виходить! Не вірите? Спробуйте і ви!

Щоб зробити сир з кефіру, вам знадобиться:

  • кефір не менше 2,5% жирності (в полегшеному кефірі вийде дуже багато сироватки, а якість сиру буде гірше);
  • друшляк;
  • марля.
  • Кефір в закритій пачці приберіть в морозильну камеру приблизно на 12 годин.

    За цей час кефір повинен повністю заморозитися. Приготуйте великий шматок марлі. Друшляк поставте на глибоку миску так, щоб між ними була велика відстань. Складіть Марлю у чотири шари і вистеліть дно і боки друшляка.

    Дістаньте з морозилки кефір і повністю зніміть з нього обгортку. Заморожений брикет кефіру покладіть на марлю і залиште в теплі на кілька годин.

    Вся вода (сироватка) розтане і стече через марлю в миску, а творожистая маса залишиться на марлі.

    Тільки стежте, щоб рідина в мисці не стикалася з дном друшляка. Ви самі побачите, коли можна буде марлю підняти і злегка віджати.

    Готовий сир викладіть в миску.

    Тепер з цього сиру можна приготувати різні десерти. Якщо змішати його з цукровою пудрою, то вийде сирна маса. Пам’ятаєте, була така в радянський час? А якщо ще додати розпарені родзинки…

    Якщо посипати тертим шоколадом або розчинною какао, то вийде глазурований сирок. Смакота!

    А на сироватці приготуйте тісто і спечіть пиріг або млинці. Це вже як кому подобається.

    Квітень 16th, 2016 by

    Варто почитати: