Домашній коньяк за добу

Кожен може без особливих клопотів за добу приготувати коньяк з горілки або самогону в домашніх умовах. Головне – зафарбувати прозору горілку і надати їй неповторний аромат коньяку, адже це не так просто. Рецептів приготування коньяку з горілки в домашніх умовах безліч, ви просто повинні вибрати для себе найбільш прийнятний. Часто використовують чорнослив, щоб домогтися бурштинового кольору напою, а також чайну заварку і кору дуба. Загалом, чого тільки не вигадують. Але потрібно враховувати, що кожен інгредієнт дає свій присмак і аромат. А ваше завдання – домогтися приємного букета в коньяку. Вона досить складна, але здійсненна.

На приготування коньяку піде не так вже й багато часу – близько доби.

Інгредієнти:

  • самогон або горілка – 0,5 л;
  • кора дуба – 1 ч. ложка;
  • чорний чай листовий – 1 ч. ложка;
  • марганцівка – 3 кристала;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • перець духмяний горошком – 3 шт.;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • гвоздика – 2 шт.

Для приготування коньяку в домашніх умовах потрібно запастися якісною горілкою. Замість неї підійде і гарний самогон. Я робила коньяк з бабусиної самогону, так що не переживала з приводу його якості: він нормально пахне, а його фортеця становить 50 градусів.

Марганцівка потрібна для довгого зберігання. Придбати її, як і кору дуба, можна в аптеці.

Чому готується коньяк всього за добу? Тому що ми будемо підігрівати самогон (або горілку), а це прискорить процес визрівання напою. У каструлю наливаємо 0,5 літра самогону, додаємо лавровий лист, перець запашний горошком, гвоздику і кристалики марганцівки.

Включаємо повільний вогонь і висипаємо в спиртову основу ще чорний листовойчай і кору дуба для гарного кольору коньяку.

Поступово додаємо і цукрову пудру. Стежимо, щоб самогон ні в якому разі не закипів, перемішуємо.

Як тільки горілка або самогон в каструлі нагріється градусів до 30, відразу вимикаємо газ.

Нехай коньяк настоїться до повного охолодження. У холодну пору року можна поставити каструлю на балкон, де температура нижче кімнатної.

Коли коньяк повністю охолоне, проціджуємо його за допомогою марлі або сита. Наливаємо в пляшку. Пити його можна вже на наступний день.

Зберігається домашній коньяк в скляній пляшці, аромат виходить незрівнянний! Цей алкогольний напій домашнього виробництва не гірше натурального коньяку, але ви тільки порахуйте, яка виходить економія грошей! До того ж, коньяк готовий вже через добу – з шматочком персика або апельсина можна нести на дегустацію чоловікові. Коли ви подасте такий коньяк на стіл в графині, ваші гості навіть і не здогадаються, що він – «не справжній». Ось що значить приготувати напій з душею!

Травень 3rd, 2016 by

Варто почитати: