Дієтичне печиво на молоці

Дієтичне печиво на молоці і на рослинному маслі – приємна і проста випічка, яку можуть дозволити собі багато людей з обмеженнями в харчуванні. Більшість дієт будуються на загальних принципах, включаючи дієти для зниження ваги, лікувальні дієти, дієти для годуючих мам і т. д. Ці принципи – виключення смажених, жирних, солодких, гострих, копчених страв, консервів, здобної випічки.

Звичайно, у кожної дієти є особливості. Наприклад, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту небажано вживати сирі фрукти, а тим, хто прагне скинути вагу, вони навпаки рекомендуються.

Однак незалежно від того, з якою метою ви дотримуєтеся дієти, наведений вище список обмежень універсальний, а таке харчування буде корисно навіть цілком здоровим людям.

Особливе місце в будь-якій дієті займають борошняні вироби – багато з них або зовсім заборонені, або їх присутність в раціоні повинно бути зведено до мінімуму. Це стосується здоби, свіжого білого хліба (а для деяких людей і чорного), млинців.

Але майже всім дозволено сухе прісне печиво, несолодке і без жиру або з малим вмістом жиру. Рецепт такого печива ми і пропонуємо вам сьогодні.

Інгредієнти (на 200 г печива):

  • борошно – 1 склянка;
  • молоко – 1 ст. ложка;
  • олія рослинна (соняшникова) – 1 ст. ложка;
  • цукор – 1,5 ст. ложки;
  • яйце – 1 шт. (або пів яйця);
  • сода – 0,2 ч. ложки.

Печиво готується дуже швидко і без складних кондитерських операцій. Спочатку змішуємо всі рідкі компоненти (яйце, молоко, масло) і цукор. Яйце (особливо велике) можна взяти не цілком, а збити його в окремій ємності і вилити в тісто половину. Кількість цукру теж можна скоротити.

Додаємо борошно і соду.

Замішуємо тісто. Повинен вийде щільний шар, який не прилипає до рук і до столу. Якщо тісто виходить дуже сухим, можна додати трохи молока. Додавайте молоко по чайній ложці, щоб тісто не стало рідким.

Готове тісто тонко розкочуємо.

Вирізаємо з нього невелике печиво формочкою або просто ріжемо на прямокутники.

Виделкою робимо в кожній штучці кілька проколів.

Заготовки викладаємо на деко з пергаментом і ставимо в гарячу духовку на 180-200 С.

Печиво випікається дуже швидко, буквально за 5-10 хвилин. Не відходьте від духовки і виймайте його відразу, як тільки поверхня зарум’яниться.

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: