Десерт з ківі в банку

Десерти як не можна, до речі, підходять для вечірнього спілкування з друзями або посиденьок з домашніми. Так приємно вести гарну бесіду отримуючи естетичне задоволення, яке супроводжується і незвичайними смаковими фарбами.

Хочете самі приготувати незвичайний десерт будинку? тоді вам знадобиться банку. Навіщо? Щоб стати в нагоді десерт в банку і насолоджується не тільки смаком, але і виглядом. Приступимо. Інгредієнти наведено на одну порцію.

Склад:

– 1 ківі;

– 3-4 пісочного печива;

– 2/3 склянки цукру;

– 3 столових ложки води;

– 1 білок;

– барвник зеленого кольору.

Процес приготування:

Ківі очистіть і поріжте півкільцями, часточками. як вам подобається. на дно підходящої банки, наприклад з-під йогурту, меду, шоколадної пасти, викладіть шматочки ківі.

Печиво поломайте і викладіть другим шаром на ківі. Зрізу приготуйте коричневий цукровий сироп. Половину порції цукру викладіть у посуд з товстим дном. Дочекайтеся, поки він почне танути по краях.

Як тільки це сталося, добре перемішайте цукор і додати воду. Заважайте сироп до тих пір, поки весь цукор не розчиниться. Тримайте сироп на вогні, поки його крапля не буде розтікатися на тарілці.

Залийте сиропом печиво.

Для останнього шару нам потрібно приготувати вбитий білок – меренгу. Відокремте жовток від білка. Білок помістіть в холодну посуд, і збивайте міксером до тих пір, поки він не почне залишати за собою борозенки. Коли це станеться, додайте до білку залишилася порцію цукру. Збивайте до густих піків.

Щоб забарвити білок, ви можете використовувати сухі харчові барвники. Додайте трохи порошку в добре збитий білок і не вимикаючи міксер, поки він рівномірно не забарвиться. Додайте барвник, невеликими частинами, добре перемішуючи, до отримання потрібно відтінку. Викладіть білок зверху печива і ківі.

Відправте банку в духовку на 15 хвилин. За цей час поверхню меренги (білка) стане золотистою.

Подавайте, десерт теплим. Він порадує вас гамою смаків. У ньому грають кислинка ківі, солодкість печива і ніжність меренге.

Спробуйте приготувати і інші десерти з іншими смаками. З бананами, ананасами, персиками або будь-якими ягодами. Замість банок можна використовувати керамічний посуд.

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: