Десерт романтика

Склад:
суничне желе – 1 пачка,
полуниця – 75 гр.,
вершки – 150 гр.,
цукор – 2 столові ложки,
желатин швидкорозчинний – 1,5 чайної ложки,
ягоди полуниці і листочки м’яти для прикраси.

Спосіб приготування:
Підготуйте ємності для десерту. Краще всього підійдуть оригінальні прозорі келихи.
Приготуйте желе як написано на упаковці. Желе розлийте по 1/3 келиха.
Келихи покладіть в невелику миску або каструльку під кутом. Залиште їх до повного застигання желе.

Бокали з желе кладемо в холодильник.

За допомогою блендера або міксера збийте 100 гр. вершків з 1,5 столовими ложками цукру до повного його розчинення.

Збиваємо вершки з цукром.

Полуницю промийте і очистіть від живців. Наріжте її на шматочки. Покладіть полуницю до вершків і збийте все разом до утворення однорідної маси.
В маленькій емальованому каструльці замочіть желатин в 1 чайній ложці холодної води. Залиште його на 5-7 хвилин. Потім розтопіть його на слабкому вогні і змішайте із збитими вершками. Залийте получившеюся масою келихи на рівні суничного желе.
Залиште десерт до повного застигання.
вершки збийте з цукром, що залишився. Залийте поверх десерту трохи збитих вершків.
Зверху покладіть по 1 ягідці полуниці і 1 листку м’яти.

Десерт романтика готовий.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: