Чим відрізняється лайм від лимона

laym-i-limon-m

Лайми і лимони є цитрусовими. Обидва цих плода багаті вітаміном С, кальцієм, калієм, магнієм, і пр. На перший погляд, ці фрукти дуже схожі. Обидва фрукта мають кислий і терпкий смак. Також вони володіють схожим запахом. Однак між ними існує певна різниця. Чим відрізняється лайм від лимона?

Відмінності лайма від лимона

Відмінності від лимона лайма

Для того, щоб зрозуміти які відмінності існують між лаймом і лимоном, слід почати з розгляду їх зовнішнього вигляду.

Лайм має зелене забарвлення, а лимон – жовту. За розмірами лайми менше лимонів. Лайм має круглу форму, а лимон, як правило, овальну.

Лимони містять більшу кількість вітаміну С. Вміст вітаміну С в лимонах одно 53 мг на 100 грам продукту. У лаймі ж міститься всього 29 мг.

Ще однією відмінністю між лаймом і лимоном є товщина шкіри. Лайми володіють тонкою шкірою, а шкіра лимонів може бути досить товстою.

Обидва цих плода родом з Південно-Східної Азії. Саме звідти вони широко поширилися по Близькому Сходу і середземноморським країнам. Ця інформація допомагає нам зрозуміти походження назв лайма і лимона.

Слово”лайм” походить від арабського”лім”. Лимон ж отримав свою назву від арабського слова”лаймун”.

Чим лайм відрізняється від лимона ще? Лимони і лайми мають різне застосування. Обидва цих плода є частиною харчування та приготування їжі. Однак використовують їх по-різному. Наприклад, лимони є ключовими компонентами при приготуванні таких страв, як лимонад і лимонний пиріг, лимонний сорбет, та ін Крім цього, лимони використовують при приготуванні курки і риби. В Європі лимони додають у напої. Наприклад, джин з тоніком зазвичай подається з часточкою лимона. Знаменитий італійський лимонний лікер Лимончелло також готується з використанням лимонів. Вони допомагають надати напою особливий аромат.

Досить широко поширене застосування лимонного соку.

Лайм використовується при приготуванні страв мексиканської, тайської та в’єтнамської кухонь. Сік лайма є ключовим компонентом таких популярних страв, як севіче, гуакамоле та ін Крім цього лаймовий сік використовується при приготуванні знаменитого коктейлю”Маргарита”.

Лайми використовуються при приготуванні лаймового пирога зі згущеним молоком.

Сік лайма може служити в якості емульгатора в салатному соусі. Він досить добре поєднується з рибою, іншими морепродуктами і деякими курячими стравами

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: