Часниковий суп з копченої грудинки з сухариками

Цей корисний чеський суп відмінно підійде для осінньо-зимового сезону. Пропонуємо вам приготувати в період підвищеної захворюваності на грип, адже саме часник є дуже хорошим засобом для профілактики застуди.

Склад:

Картопля – 4-5 шт ;

Часник – 4-5 зубчиків ;

Копчена грудинка – 250-300 гр. ;

Сухарики зі смаком бекону – 1-2 пачки ;

Яйце столове – 3 шт. ;

Гілочки петрушки і кропу.

Рецепт приготування:

Картопля промити, видалити шкірку і нашаткувати кубиками.

Копчену грудинку нарізати невеликими кубиками або брусочками. Можна використовувати і інший вид копченого м’яса, наприклад рульку. У каструлю налити холодної води і поставити на вогонь, почекати поки вода закипить і викласти в киплячу воду кубиками картоплю і копчену грудинку, варити 25-30 хвилин.

З часнику зняти лушпиння і видавити через прес або натерти на тертці з дрібними отворами.

За кілька хвилин до закінчення варіння покласти часник, якщо його покласти раніше, то аромат часнику зникне.

Після закінчення часу каструлю зняти з вогню і дати супу охолонути. Далі в чашку влити трохи бульйону з каструлі

і розбити по черзі яйця,

ретельно перемішати, це робиться для того, щоб в остиглому супі яйця розподілилися рівномірно і не згорнулися.

Потім акуратно і постійно помішуючи, вводимо збиті яйця в суп, знову поставити на вогонь, дати закипіти і негайно зняти з плити.

Зелень промити під струменем холодної води, струснути кілька разів від надлишків води і дрібно нашаткувати.

Розлити суп по тарілках, додати сухарики і рубану зелень.

Супчик можна зробити трохи гостріше, якщо за хвилину до останнього закипання додати 1-2 столові ложки томатної пасти, попередньо перемішавши її з невеликою кількістю бульйону, щоб не було грудочок.

Ароматний суп готовий. Прошу до столу.

Результат:

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: