Буженина в мультиварці покроковий рецепт з фото

Виявляється, приготувати буженину в мультиварці в домашніх умовах дуже легко. Більш того, способів безліч, і всі вони по-своєму оригінальні. Пропоную вам рецепт буженини в мультиварці в медовому соусі.

Мед не зробить буженину в мультиварці десертом, він лише додасть м’ясу солодкуваті нотки, а гірчиця зробить буженину ніжною. Буженину в мультиварці можна подати з овочевим салатом, гарніром з овочів або круп, або просто на шматочок хліба, намазаний гірчицею. Красиво нарізана і прикрашена свіжою зеленню буженина стане прикрасою будь-якого фуршету.

Отже, як приготувати буженину в мультиварці в медовому соусі.

Час на приготування буженини в мультиварці в медовому соусі – 6 годин.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти для приготування буженини в мультиварці:

свинина – 800 грам;

мед – 2 столові ложки;

гірчиця гостра– 1 чайна ложка;

зерна гірчиці – 0,5 чайних ложки;

соєвий соус – 4 столових ложки;

масло рослинне – 2 столових ложки;

часник – 3 зубки;

сіль – 1 чайна ложка;

вода кип’ячена – 100 мілілітрів.

Рецепт приготування страви буженина в мультиварці :

Краще всього для приготування буженини в домашніх умовах підійде свиняча відбивна. Її потрібно ретельно помити, якщо є кістки їх краще вирізати. Можна замочити в холодній воді на 30-40 хвилин.

Для підготовки м’яса знадобиться свіжий часник. Його ми почистимо, 2 зубчики дрібно наріжемо, або пропустимо через спеціальний прес. Залишився зубок наріжемо тоненькими часточками – ними ми будемо наповнювати майбутню буженину.

Щоб якісно нашпигувати м’ясо – знадобиться гострий ніж з довгим вузьким лезом. З його допомогою робимо багато проколів, з кожної сторони.

Ніж стане в нагоді і далі, адже з його допомогою ми поміщаємо в проколи часточки часнику, намагаючись просунути їх глибше – тоді буженина краще просочиться ароматом часнику.

Приготуємо маринад – в зручній посуді змішаємо інгредієнти для маринаду – мед, соєвий соус, гірчицю гостру і французьку, часник, який ми заздалегідь подрібнили. Якщо мед густий – його потрібно трохи розігріти, наприклад, в мікрохвильовій печі протягом 30 сек. Перемішуємо маринад.

М’ясо з усіх боків гарненько натираємо сіллю, а потім кладемо його на харчову плівку і мажемо маринадом.

Загортаємо м’ясо, намагаючись, щоб не було отворів. М’ясо відправляємо в холодильник на 3 години.

Каструлю мультиварки за допомогою кулінарної пензлика змащуємо рослинним маслом для смаження. Потім перекладаємо туди мариноване м’ясо, яке дуже апетитно пахне, і виглядає. Вибираємо режим Випічка на 20 хвилин.

На цьому режимі м’ясо добре підрум’янюється з одного боку, потім через 20 хвилин ми його перевертаємо, виливаємо маринад, додаємо 100 мілілітрів фільтрованої води. Тепер ставимо каструлю на режим Гасіння, на 2 години. Тушкуємо під щільно закритою кришкою.

Коли час приготування підійде до кінця – відкриваємо кришку і чекаємо, поки м’ясо остигне. Потім дістаємо його, нарізаємо і подаємо відразу, у гарячому вигляді, або пізніше у холодному.

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: