Буженина у вині

У святкове меню обов’язково включіть це блюдо. Буженина у вині – частування гідне і урочисте. Пропонований рецепт – простий і вимагає небагато уваги, турбот. А готову страву обов’язково сподобається всім, хто його спробує.

М’ясо важливо приготувати таким чином, щоб воно було соковитим і, немов тане в роті. Багато в чому смак залежить від маринаду і способу приготування. По цьому рецепту м’ясо маринується в кілька етапів. Спочатку в спеціях, після – в часнику і у вині. Запікається буженина у вині також в два етапи. Спочатку вона трохи гаситься у винному маринаді у фользі. Другий етап – запікання у відкритому вигляді.

Покривати буженину майонезом обов’язково. Інакше, якщо знехтувати цим пунктом приготування, м’ясо засушится, буде мати тверду і жорстку верхівку.

Подається буженина не цілісним шматком, а порізаної порційними шматочками. Як доповнення до буженини, можна запропонувати свіжі овочі та зелень.


Необхідні інгредієнти:

свинина (1 кг),
спеції для шашлику (3 столові ложки),
сіль (за смаком),
часник (1 головка),
біле напівсолодке вино (300 мл),
майонез (20 мл).

Буженина у вині, приготування:

Крок 1.
Потрібно красивий рівний шматок свинячого м’яса. Він повинен бути в міру жирний.
Красивий шматок м'яса.
Крок 2.
М’ясо необхідно спочатку натерти сіллю, а після – спеції для шашлику. Залишити в холодильнику маринуватися на 15 хвилин.
Натираємо сіллю і спеціями.
Крок 3.
Через 15 хвилин вийняти м’ясо з холодильника. Подрібнити за допомогою часникового преса часник. Натерти щедро часником свинину з усіх сторін. Залишити на 15 хвилин.
Натираємо м'ясо часником.
Крок 4.
Укласти м’ясо в глибоку не емальований посуд.
Укладаємо в посуд.
Крок 5.
Залити выпаренным білим напівсолодким вином, щоб покрило м’ясо наполовину і залишити маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі.
Білим вином заливаємо м'ясо.
Крок 6.
Перекласти м’ясо в посуд для запікання, накрити фольгою і відправити запікатися при температурі 180 градусів на 45 хвилин.
Відправляємо м'ясо запікатися.
Крок 7.
Після звільнить м’ясо від фольги, полити зверху майонезом і знову відправити в духовку на 15 хвилин.

Крок 8.
Готову буженину трохи остудити і порізати порційно.
Буженина готова.
Крок 9.
Приємного апетиту!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: