Булочки на кефірі з кунжутом

Ароматні і повітряні булочки на кефірі, присипані кунжутом, це смачна випічка, яка може замінити магазинні хліб.

Такі булочки можна їсти як з першими стравами, так і з другими. Крім цього вони відмінно підходять для приготування бутербродів.

Склад:

– дріжджі сухі в пакетиках – 2,5 ч. Ложки,
– чиста вода – 200 мл,
– кефір (1 % жирності) – 100 мл,
– білий цукор – 3 чайних ложки,
– кухонна сіль – щіпка,
– борошно пшеничне (заздалегідь просіяти, вищий сорт) по консистенції,
– яйце куряче – для змазування булочок,
– кунжут – для прикраси.

Рецепт приготування:

Засинайте сухі дріжджі в глибоку миску. Потім підігрійте склянку води і заливайте її в миску, де знаходяться сухі дріжджі. Ретельно розмішайте, почекайте, поки сухі дріжджі повністю розчинятися у воді.

Тепер заливайте в миску кефір. Можна брати будь-кефір з будь жирністю на ваш смак. Це абсолютно не принципово.

Тепер треба засипати в миску невелика кількість білого цукру. В принципі, цукор булочки не зіпсує і навіть, якщо вони будуть мати солодкуватий смак, то все одно їх можна їсти з супом, борщем. Відразу ж і додайте куховарську сіль тісто.

Тепер потрібно додати пшеничне борошно. Якщо ви не впевнені, тоді краще її просіяти заздалегідь перед використанням.

додавайте Борошно до тих пір, поки не замісіть м’яке і еластичне дріжджове тісто на кефірі.

Залиште тісто на двадцять хвилин. Цей етап можна пропустити. І розріжте тісто на дві частини вздовж.

Кожну частину розріжте на шматочки такого розміру, якими хочете бачити ваші булочки з кунжутом.

Підготуйте лист, застеліть його пергаментом і можете змастити маслом. Цей етап можна пропустити. Кожен шматочок тіста акуратно покрутіть в руках, щоб вийшов круг. Викладіть булочки на деко.

Одне яйце збийте в мисочці виделкою і змастіть верх кожної булочки яйцем. Завдяки цьому вони будуть мати красиві, рівні і рум’яні верхівки.

Тепер залишилося тільки кожну булочку присипати кунжутом. Можна рясно, а можна насипати і зовсім трохи. Дивлячись які цілі ви переслідуєте.

Увімкніть вогонь в духовці і ставте деко в неї. Булочки з кунжутом треба випікати до тих пір, поки вони не стануть рум’яними і красивими. Стежте, щоб не підгоріли. Випікати краще на середньому вогні.

Готові булочки з кунжутом викладайте в красиву тарілку. Їсти такі булочки можна з чим завгодно на ваш смак.

Результат:

Квітень 30th, 2016 by

Варто почитати: