Брускетта класична

bruschetta-m

Брускетта – це італійське блюдо, яке зазвичай подається як закуска. Однак у деяких випадках брускетта може стати прекрасним акомпанементом до салатів.

Брускетта є одним з страв, які мають безліч варіантів приготування. Зустрічаються рецепти зі солодким перцем, каперсами, анчоусами, оливками, шавлією і чебрецем кінзою і зеленою цибулею. Деякі воліють класичне поєднання: свіжа виноградна лоза, дозрілі на сонці помідори, часник, цибуля-шалот і базилік.

Так як класичний рецепт брускетти містить досить мало інгредієнтів, дуже важливо, щоб кожен інгредієнт володів відмінною якістю. Однак варто уникати використання занадто соковитих помідорів, оскільки в даному випадку ваша брускетта вийде водянистою.

Розглянемо, як приготувати брускетту за класичним рецептом.

Інгредієнти для брускетта

  • Стиглі помідори – 600 – 650 гр.
  • Часник – 1 головка (або близько 6 зубчиків)
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Свіже листя базиліка (подрібнені) – 1 склянка
  • Оливкова олія – ? склянки
  • Морська сіль – ? ч. л. (або за смаком
  • Мелений чорний перець – ? ч. л. (або за смаком
  • Багет або зерновий хліб.

Рецепт приготування класичної брускетти

Рецепт брускетти

Помідори помийте і поріжте невеликими кубиками. Часник і цибулю-шалот почистіть і подрібніть. Базилік дрібно порубаєте.

Помістіть всі інгредієнти в невелику миску. Залийте оливковою олією, приправити сіллю і перцем. Все ретельно перемішайте. Дайте постояти при кімнатній температурі деякий час (від 30 хвилин до 4 годин).

Розігрійте духовку до 220 градусів за Цельсієм. Зерновий хліб або багет поріжте скибочками. Викладіть скибочки хліба на деко, злегка змащене рослинним (або оливковою) олією. Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку і готуйте близько 10 хвилин.

З допомогою шумівки укладіть брускетту на підсмажені скибочки хліба.

Ми розглянули рецепт класичної брускетта. Вона може бути приготована в різних варіаціях.

наприклад, даний рецепт містить досить багато часнику. Ви можете скоротити його кількість в 2 рази.

Тепер давайте поговоримо про начинках. Брускетта може бути створена практично з усіх сполучень інгредієнтів, на які тільки здатна ваша фантазія.

Наприклад, брускетта з лососем, сиром фета, оливками, смаженим часником і артишоками. Або брускетта з сьомгою, зеленню і вершковим сиром. Список начинок можна продовжувати до нескінченності.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: