Брокколі з базиліком в томатному соусі

Про те, що брокколі корисна, всі ми знаємо. А ось з цієї капусти страви готуємо рідко. Частіше її використовують у вареному вигляді, як один з інгредієнтів салату чи супу.

Спробуйте загасити брокколі з базиліком в томатному соусі і подати такий гарячий салат зі свіжої петрушкою. Смак – неперевершений, аромат, збуджуючий апетит, а зовнішній вигляд – радує око. Блюдо це гідне і прикрасити святковий стіл, і для повсякденних сімейних трапез підійде. Брокколі з базиліком в томатному соусі розкривають свій смак по-особливому. До того ж, це блюдо низькокалорійне і дуже легке, а значить – підійде для вечері.

Брокколі з базиліком в томатному соусі.

Необхідні інгредієнти:
Рослинне (краще оливкова) олія (3-4 столові ложки),
часник (3-4 зубки),
базилік (пучок),
томатний сік (1 склянка) або

томатний соус домашнього приготування:
м’якоть томатів (400 грам),
цукор (2 столові ложки),
сіль (1 ч. ложка),
оцет (1/3 склянки),
спеції;

брокколі (1 вилок),
петрушка (пучок).

1. Порізати часник пластинами. Базилік промити, обсушити і відокремити листочки від гілочок. На сковороду налити рослинне масло. Краще використовувати оливкову олію. Розігріти масло, але не доводити до кипіння. Додати сюди часник, злегка обсмажити, постійно помішуючи. Через хвилину обжарювання часнику додати листя базиліка, перемішати і відразу влити томатний соус (готовий покупної або домашнього приготування). Замість соусу можна влити звичайний томатний сік, але в цьому випадку у масу додати трохи цукру, оцту і солі (все за смаком).

Брокколі з базиліком в томатному соусі

2. Довести масу до кипіння, постійно помішуючи. Вогонь середній. Вона повинна добре загуснути. Після вогонь виставляється мінімальний, сковорода накривається кришкою, і маса гаситься близько 5-7 хвилин.

Тушкуємо.

3. Броколі розібрати на суцвіття. У киплячу томатну масу викласти шар з брокколі, не перемішувати. Накрити кришкою і продовжити готування не більше 2 хвилин. Брокколі повинні стати м’якими, але не змінити гарний зелений колір.

У сковорідку акуратно кладемо брокколі.

4. Вогонь вимкнути, брокколі перемішати з соусом, знову накрити сковороду кришкою і залишити на плиті дійти. Далі гарячий салат слід перекласти в салатник і відразу «вкрити» свіжої петрушкою. Подавати до столу брокколі з базиліком в томатному соусі можна за кілька хвилин. Важливо, щоб петрушка встигла обмінятися своїми ароматами з інгредієнтами гарячого салату.

Брокколі з базиліком в томатному соусі

Брокколі з базиліком в томатному соусі.

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: