Борщ по-українськи

В кожній слов’янській країні є своя, правильна технологія приготування борщу. Наприклад, в одній Російській газеті рецепт «самого правильного у світі борщу» стверджував, що засмажку потрібно неодмінно готувати з салом, а додавати сметану в свіжий борщ – взагалі блюзнірство. Кожна господиня має свій рецепт, зі своїми особливостями. Я не претендую на оригінальність, але розповім, якими секретами відрізняється від інших мій український борщ.

Борщ по-українськи.

Щоб приготувати «борщ український» нам потрібно взяти:
Курячий бульйон (можна і м’ясний – за бажанням).
Капусту.
Картоплю.
Буряк.
Цибулю і моркву.
Часник.
Зелень.
Червоний перчик, маленький.
томатну Пасту.

Інгредієнти для приготування українського борщу

Коли бульйон тільки вариться, я кладу в нього сушений перчик. Борщ український виходить своєрідним і гострим, але з таким, дивно знайомим і домашнім смаком. Легкий вогненний ефект, який створює перчик, тільки покращує цей смак.
Перчик додасть гостроти нашого борщу

Картопля нарізати так, щоб вийшли дрібні кубики. Дрібно ріжеться бурак, морква і цибуля. Так само, можна використовувати терту моркву і терту бурак, але мені приємно, коли у страві відчуваються шматочки овочів.
Ріжемо картоплю, моркву та цибулю

Далі потрібно тонко нашаткувати капусту. Є господині, які люблять класти як можна більше капусти, але мені так не подобається. Хочеться, щоб під капустою можна було відчути і м’ясо, і інші овочі. Тому я не переусердствую. У киплячий бульйон спочатку кладеться картопля, а після другого кипіння – капуста.
Шаткуємо капусту, а потім кладемо її вариться

Зелень (наприклад, зелена цибуля) і часник слід дрібно порізати. Часник так само можна обробити пресом або теркою. Я віддаю перевагу роздавлювати часник ножиком і дуже дрібно різати. Тоді весь аромат залишається в самому часнику.
Дуже дрібно нарізаємо часник

Олія наливається в сковорідку, і добре прогрівається. На сковорідку висипається нарізана буряк, туди ж всі інші овочі. Включаємо середній вогонь і проводимо пасеровку, поки овочі не будуть готові.
Проводимо пасеровку

Потім потрібно додати томатну пасту і перемішати.
Додаємо томатну пасту і заважаємо

Додаємо в наш борщ український зажарку, не забуваємо розмішати.
Додаємо зажарку

Залишаємо на 15 хвилин на маленькому вогні, нехай нудиться. Потім потрібно вимкнути вогонь, засипати часник і зелень, накрити каструльку кришкою.

Ну, от і все. Наше блюдо готове. Я не вважаю за потрібне додати квасолю, вона занадто довго вариться. А я звикла економити час.
Борщ український – таке блюдо, яке відразу після готування їсти не варто. Оберніть каструлю щільним рушником і почекайте годинку. Потім сміливо кладіть борщ на тарілку, додайте велику ложку сметани і приємного апетиту!

Український борщ готовий

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: