Борщ гарячий рецепт з м’ясом

В російській національній кухні дуже багато всіляких рецептів супів, один з найпопулярніших – гарячий борщ з м’ясом. З давніх часів російські люди в обов’язковому порядку на обід їдять суп.

Як правило, варять їх на м’ясному бульйоні, щоб було ситніше, так по – наваристее.

Я хочу поділитися з вами не класичним рецептом і борщів зелених, а злегка видозміненим. Варитися наш гарячий борщ буде не на м’ясному бульйоні і м’яса в його складі не буде. Але від цього він не стане менш смачним чи не такою ситною, тому що разом з відвареним м’ясом ми будемо використовувати і ковбасу.

Крім гарячого варіанти і борщів зелених ви можете приготувати холодний борщ.

Для приготування гарячого і борщів зелених з м’ясом нам знадобиться:

Склад:

Буряк (варена) – 3-4 штуки;

Ковбаса «Краківська» – 300 грам; можна замінити відвареним м’ясом

свинячий Карбонад – 200 грам;

Картопля – 3-4 штуки;

Морква – 2-3 штуки;

Цибуля ріпчаста – 1 штука;

Масло рослинне для смаження;

Кетчуп або томатний соус;

Сіль, перець за смаком;

Зелень (цибуля, петрушка або кріп);

Часник – 5 часточок.

Інструкція з приготування гарячого і борщів зелених з м’ясом з фото:

Очистіть від шкірки картоплю, помийте і поріжте невеликими шматочками. У глибокій каструлі доведіть воду до кипіння і опустіть в неї картоплю, зменшіть вогонь і варіть до напівготовності.

М’ясо відварне і копчену ковбаску порізати і відправте до картоплі. Варіть все разом десять хвилин.

Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Дрібно наріжте. Моркву очистіть від шкірки, промийте і натріть на крупній тертці.

Поставте на вогонь сковороду, налийте на неї соняшникову олію і викладіть овочі. Обсмажуйте до тих пір, поки цибуля не стане золотистого кольору. Не забувайте постійно помішувати.

Тепер в сковороду до всіх решти інгредієнтів додайте заздалегідь зварену і порізану буряк. Тушкуйте овочі всі разом десять хвилин, додавши кетчуп або томатну пасту.

Після того, як овочі потушились, викладіть їх в каструлю з картоплею та ковбасою. Гарненько перемішайте. Ще трошки поваріть гарячий борщ до готовності.

Ось і готовий наш гарячий борщ з копченою ковбасою і з м’ясом . Розливайте його гарячим по тарілках. Подавайте гарячий борщ з м’ясом і ковбасою до столу, посипавши свіжою зеленню і зі сметаною.

Гарячий борщ з м’ясом яловичини рецепт з фото

Борщ – досить корисне блюдо, так як основним його компонентом є буряк або, як ми звикли називати, буряк. Останній багатий вітаміном С, залізом, магнієм, фосфором, цинком, органічними кислотами, клітковиною. Такі корисні властивості буряка сприяють лікуванню і профілактиці різноманітних хвороб.

Борщ завдяки своєму свіжому смаком, дуже подобається дітям, яких нагодувати не завжди просто. Дитина до останньої ложки буде уплітати такий супчик і, напевно, попросить добавку. Цей факт, безсумнівно, принесе величезну радість будь матусі.

Для приготування гарячого і борщів зелених з говяжьими реберцями нам знадобиться:

200-300 г яловичих реберець;
4 буряка (великого розміру);
7 молодих середніх картоплин;
1 велика морква;
біла частина молодої цибулі (7-10 штучок);
120-150 г томатної пасти (можна використовувати і домашній томат, якщо такий є);
щавель (8-10 листочків) використовуємо для додання страві невеликий кислоти;
зелена частину цибулі – 5 довгих стеблинок;
петрушка (трохи в страву і для прикраси);
сіль – 1-1.5 ст. ложки для шестилитровой каструлі.

Рецепт приготування і борщів зелених гарячого з говяжьими реберцями наступний:

Спочатку гарненько промиваємо яловичі реберця. Варимо в підсоленій воді на маленькому вогні протягом години. Отримуємо, таким чином, м’ясний бульйон. Під час приготування останнього займаємося овочевими інгредієнтами і борщів зелених: спочатку чистимо їх, а потім ретельно вимиваємо.

найпершими в м’ясний бульйон потраплять картопля і буряк. Тому буряк натираємо на крупній тертці, а картоплю нарізаємо на дошці кубиками.

Після цього в готовий бульйон з говяжьими реберцями кидаємо один за одним буряк і картопля. Їм слід кип’ятити на невеликому вогні 20-25 хвилин. Протягом цього часу натираємо на крупній тертці моркву і нарізаємо білу частину молодої цибулі.

Пробуємо на сіль бульйон з практично готовими овочами, якщо необхідно досолює. До них додаємо томатну пасту, яку проварюємо на протязі 3-5 хвилин. Після цього кладемо нарізану цибулю і натерту моркву. Коли вони прокипят протягом хвилини-двох, додаємо в борщ нарізані щавель, петрушку і зелену частину молодої цибулі. Гарненько перемішуємо їх, після закипання накриваємо кришкою і гасимо вогонь.

Щоб смак був насиченим, свекольнику бажано настоятися десь годину-півтори.

Відрізавши скоринку свіжого білого хліба, можна приступати до довгоочікуваного обіду.

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: