Борщ для дитини, як варити червоний борщ для дітей

На жаль, до трирічного віку дитині можна давати ні смаженого, ні жирного. Але як зварити борщ для малюка? Адже в ньому стільки користі і вітамінів. Цю страву можна готувати для дітей, які досягли півторарічного віку. Червоний борщ рецепт з фото готується не на бульйоні, тому можна давати і тим дітям, які лікуються від ацетону.

Склад:

1/4 маленької буряків;

1/4 цибулини середнього розміру;

середина маленької моркви;

1 велика картоплина;

1/2 стручка салатного перцю (бажано жовтий або зелений);

100 гр. відвареного м’яса (нежирна свинина або молода телятина);

приблизно 50 гр. подрібненої капусти;

сіль за бажанням.

Рецепт приготування:

В першу чергу з овочів у звичайний червоний борщ кидають буряк. У цьому рецепті традиції не змінюються, тільки для дитини такі плоди краще подрібнювати на тертці. Пам’ятайте, що не доварені буряк і моркву можуть засмітити шлунок. У 600 мл окропу відправте натерту на крупній тертці буряк. Цей овоч має пропаритися на повільному вогні приблизно 15 хвилин.

Морква так само потрібно буде натирати на крупній тертці. Цей коренеплід відправиться в каструлю через 15 хвилин після буряків.

Свіжий лук досить буде подрібнити кубиками середнього розміру і відкласти на окрему тарілку.

Салатний перець нарубайте кубиками і відкладіть до цибулі. Оскільки дитячий організм ще не такий міцний, як наш, діти більш схильні до метеоризму, алергії, розладів і т. д. Саме тому салатний перець потрібно вибирати не червоний, і варити бажано довше, ніж у звичайному червоному борщі. Опустіть в каструлю через 15 хвилин після додавання моркви обидві нарізки одночасно: цибулю і перець.

Картопля очистіть, наріжте дрібними кубиками і кидайте в загальну посудину вже через 10 хвилин після лука.

Залишилася справа за малим – капуста і м’ясо. Капусту нашаткуйте дрібно і відправляйте в борщ. Цей овоч теж потрібно варити довше. До вимкнення плити капустяні листи повинні кипіти не менше 15 хвилин.

Оскільки борщ у нас дієтичний – м’ясо готується протягом години в окремій каструлі. Бульйон можна потім використати в іншому блюді. Але щоб не робити два рази одну і ту ж роботу, можете паралельно з дитячим борщем варити перше блюдо для себе, додавши до нього м’якоті на 100 гр. більше. Потім дістаєте свинину, кладете на обробну дошку і прямо в гарячому вигляді дрібно нарізати. Притримуйте м’ясо виделкою, щоб не обпалити руки. У каструлю з дитячим стравою додайте м’якоть і проваріть її під кришкою ще 10 хвилин.

Разом з борщем можете подати сухарики з білого хліба.

Результат:

Квітень 30th, 2016 by

Варто почитати: