Бісквітний торт – квітка

Торт на день народження – це як молок за шкідливість. Він повинен бути присутнім на дні народження обов’язково, а можна навіть щоб у нього був побратим! Який же день народження без торта. Навіть знаменитий Карлесон був за велику кількість тортів. А не свічок. Звичайно, коли гостей багато, то і торт повинен побут великий або два. Якщо ви збираєтеся в колі сім’ї, то тортик може бути один, але обов’язково красивий.

Як приготувати гарний торт-квітка з бісквітних коржів з масляним кремом, ви можете дізнатися з цієї статті. Все дуже просто. Вам не потрібно бояться, робити щось нове, щоб отримати чудовий і неперевершений результат. Такий тортик можна приготувати на день народження дочки або улюбленої мами. Навіть свекруха можна побалувати такою смакотою і красою. Для прикраси можна використовувати не тільки кокосову стружку, а так само шоколадну глазур або мастику.

Склад:

– яйця – 6 штук;

– борошно – 2-2,5 сткана;

– цукор – 2стакана;

Для начинки:

– банан – 3 шт.;

– апельсин – 2шт.;

Для крему і просочення:

– цукор – 1,5 склянки;

– вода – 1,5 склянки;

– масло вершкове – 1 пачка;

– згущене молоко – 1 банка;

Для прикраси:

– кокосова стружка білого кольору – 100гр.;

– кокосова стружка жовтого кольору – 20гр;

– кокосова стружка червоного кольору – 20гр.

Рецепт приготування:

Ну, щоб зробити смачний торт, потрібно зробити смачний бісквіт. Почнемо? Один корж буде складатися з трьох яєць. Відокремте жовтки від білків.

Збийте білки до густої піни. Не вимикаючи міксер, додати склянку цукру. Збивайте масу ще дві хвилини.

Окремо збийте виделкою жовтки. Обережно введіть їх в білкову масу. Перемішуйте масу віночком або вилкою знизу вгору.

додавайте Борошно, просіваючи її через сито. Перемішувати тісто потрібно вручну. Якщо використовувати міксер, то тісто не буде легким.

Заповніть круглу форму тестом і випікайте в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин. Готовність коржа можна перевірити зубочисткою, проткнувши його в декількох місцях. Якщо зубочистка суха, то корж готовий. Поки печеться перший корж, замісити тісто для другого коржа.

У той час, поки буде дбати другий корж, вам потрібно зробити цукровий сироп. Для цього насипте в каструлю 1,5 склянки цукру і налийте таку ж кількість води. Поставте на вогонь. Помішуйте, поки весь цукор не розчиниться.

Щоб вирізати квітка, намалюйте на папері макет. Або роздрукуйте на принтері. Прикладіть листок до коржу. Обережно зробіть пелюстки квітки. Ніж для роботи з коржем вибирайте самий гострий, інакше, ви просто поламаєте корж. Так само врежьте і другий корж.

Просочити коржі цукровим сиропом. Якщо ви хочете. То можна просочити коржі сироп від варення. Теж вийде дуже смачно. Залиште їх на деякий час.

Приготуйте масляний крем. Масло кімнатної температури збийте добела. Поступово почніть вводити в нього згущене молоко невеликими порціями.

Намажте перший корж кремом. Викладіть на нього банани тонко нарізаними кружальцями. Зверху бананів покладіть апельсин, який нарізаний кубиками. Обов’язково вибирайте кісточки з апельсина, якщо вони є.

Полийте апельсиново-банановий шар кремом. Накрийте другим коржем. Другий корж рясно змастіть зверху. Весь торт промажте з боків.

Посипте весь торт білої кокосової стружкою. Бока теж присипте стружкою.

Серединку квітки присипте жовтої кокосовою стружкою. Квітка виглядає погано. Щоб надати йому яскравості червоної стружкою зробіть контур серединки і пелюсток квітки. Торт-квітка готовий. Можна дати йому настоятися, а можна відразу кликати гостей до чаю на тортик.

Результат:

Квітень 28th, 2016 by

Варто почитати: