Бісквітний пиріг «Королева груша»

Смачний і незвичайний пиріг, якого вам обов’язково захочеться ще і ще – варто лише спробувати. В якості основи для нього використовується бісквітне тісто, на яке поміщається зварена в цукрово-коричном сиропі ціла груша. Взагалі пироги з грушами господині печуть досить рідко, наприклад, в рази рідше, ніж з вишнями або яблуками. Це велике упущення у вашому кулінарному розвитку, його потрібно терміново надолужувати.

Тісто:

  • кукурудзяний крохмаль – 1 ч. ложка;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • борошно – 2 ст. ложки з гіркою;
  • яйця – 2 шт.
  • Груші в сиропі:

  • вода – 1 л;
  • груші – 2 шт.;
  • кориця мелена – 0,5 ч. ложки;
  • сік одного лимона;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • масло вершкове для змащування форми.
  • У воді растворяете цукор, додати мелену корицю. Помещеаете каструльку з водою на вогонь до закипання.

    Груші миєте і зрізаєте з них шкірку і денце, щоб плоди стійко стояли (хвостики у груш залишити). Змащуєте груші лимонним соком і опускаєте в киплячий сироп. Вогонь ледь зменшуєте і варіть груші 15-20 хвилин до м’якості (в залежності від сорту груш). Вони мають розм’якнути настільки, щоб дерев’яна паличка без праці в них входила. Бажано, щоб груші при варінні були повністю занурені в сироп, або ж потрібно їх періодично перевертати.

    Поки варяться груші, потрібно приготувати тісто. Яйця збиваєте з цукром до пишної маси.

    Просеиваете крохмаль разом з борошном.

    Лопаткою або ложкою перемішуєте дбайливо масу до зникнення борошняних грудочок. Тісто повинно бути насичено бульбашками повітря.

    За цей час груші вже повинні зваритися.

    Прямокутну форму розігріваєте в духовці, змащуєте вершковим маслом і викласти в неї тісто. Груші дістаєте з сиропу і вертикально ставите в тісто.

    Випікаєте пиріг в духовці до готовності тіста, це приблизно 20-25 хвилин.

    Можна подавати пиріг «Королева груша» і в такому вигляді, а можна полити шоколадним соусом або розтопленим шоколадом, що добре доповнить смак десерту.

    Травень 4th, 2016 by

    Варто почитати: