Бефстроганов

Бефстроганов або м’ясо по-строгановськи – це страва російської кухні, назване на честь А. Р. Строганова. Згідно з однією з версій, блюдо було придумано Андре Дюпоном – французьким кухарем графа. У старого господаря випали всі зуби, і турботливий кухар винайшов варіант приготування м’яса, при якому воно достатньою мірою розм’якшується.

Бефстроганов.

Склад:
яловичина – 450 гр.,
цибуля – 1 шт.,
сметана – 4-5 ст. ложок,
томатний соус – 3 ст. ложки,
сіль, рослинна олія, спеції, приправи.

Для м’яса по-строгановськи підійде частина філе яловичини.
М’ясо наріжемо поперек волокон, товщиною приблизно 1-1,5 см.
Добре відіб’ємо його з обох сторін, щоб в результаті воно стало товщиною 0,5 див.
Відбиваємо м'ясо

Наріжемо на тонкі смужки довжиною 4-5 см і шириною 0,5-0,6 див.
Нарізаємо м'ясо на довгі шматочки

Обваляем в борошні.
Валяем в борошні м'ясо

Лук наріжемо кільцями, викладемо на сковороду з рослинним маслом. На цибулю викладемо шматочки яловичини і на сильному вогні швидко підсмажимо цибулю і м’ясо.
Смажимо яловичину і лук

Смажити треба не більше п’яти хвилин, а краще – двох-трьох, щоб яловичина не стала суху.
М’ясо викладемо в невелику каструльку
Викладаємо м'ясо в каструльку

і заллємо сметаною разом з томатним соусом.
Сметана і томатний соус

Співвідношення сметани і соусу можна брати довільне, в залежності від свого смаку.
Додамо в каструлю сіль, перець, спеції і будемо тушкувати до розм’якшення м’яса.
В залежності від якості яловичини час гасіння може бути від півгодини до години.
Можна додати небагато, близько півсклянки води.

страва

Бефстроганов

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: