Бажаєте зрозуміти, як їсти паличками суші?

Як їсти суші паличками

Суші є знаменитим національним блюдом Японії. Воно стало дуже поширеним серед сучасних жителів нашої країни. Проте не кожен знає, як правильно їсти суші насправді. Саме про це піде мова у цій статті.

Особливості церемонії

Суші-церемонія передбачає наявність спеціальних пристосувань. З посуду використовується:

  • Посуд для суші
  • маленька мисочка для соусу.

На великі тарілки акуратно розкладають продукти, і кожен гість бере їх за допомогою спеціальних приладів: так буде правильно. Всі присутні за столом японської церемонії повинні мати уявлення, як їсти паличками суші.

Всі страви подаються відразу. Відвідувачам дозволяється дегустувати всі потроху. Спочатку рекомендується спробувати суші-норі, так як вони швидко втрачають свої хрусткі властивості. Далі вживають інші кулінарні шедеври у будь-якому порядку. Кожен шматочок правильно з’їдати за раз, його не потрібно відкушувати. Тільки темакі поділяють на кілька частин на блюдце.

Атрибути трапези

На столі, крім різноманітних страв, будуть присутні різні пристосування. Гості обов’язково повинні знати, для чого вони потрібні, і як ними правильно користуватися. На цій церемонії присутні:

    соєвий соус – обов’язковий компонент східної кухні, що виготовляється завдяки тривалому бродінню бобів. Його розливають по окремим мисочкам індивідуально для кожної людини. Соус призначений для обмакувания суші;
  • ошиборі – маленьке злегка мокрий рушник, згорнутий у трубочку. Воно призначене для витирання рук, обличчя. Після експлуатації виріб знову закочується в рулон;
  • імбир (маринований) – продукт, що вживається в їжу для нейтралізації смаку після поєднання різних видів страв (трохи нагадує застосування зерен кави при покупці духів);
  • васабі являє собою гострий соус зеленого кольору. Його намазують тонким шаром на рис за допомогою імбиру.

До суші подаються різні напої: пиво, шампанське і т. д., але японці воліють саке, нагріте до 30 градусів. Для відвідувачів, які не вживають алкоголь, чудовою альтернативою стане зелений чай.

Як правильно користуватися паличками?

Їсти потрібно за допомогою особливих паличок. Японський етикет вимагає дбайливого ставлення до цього приладу, за допомогою якого кожен шматочок перекладається на тарілку.

Бажаючі зрозуміти, як їсти паличками суші, повинні знати, як правильно тримати в руці. Перший предмет утримується великим, вказівним і середнім пальцем, а другий розміщується на складених разом безіменному пальці і мізинці.

Як правильно користуватися паличками для сушіЯк користуватися паличками для їжі:

  • кисть повинна бути розслаблена;
  • середній і вказівний палець злегка висунуті вперед;
  • прилад утримується трохи нижче середини за допомогою вказівного і великого пальця;
  • для захоплення суші або поділу його на кілька шматочків згинається вказівний палець.

Правила етикету в барі:

  • Як правильно їсти суші не можна передавати їжу своєму другові паличками;
  • не допускається вмочати в соус продукт, покритий іншим соусом або прикрасою (наприклад, унагі);
  • дозволяється їсти і руками, але в цьому випадку палички повинні лежати навпроти вас, краю надсилаються на спеціальну підставку;
  • рис обов’язково повинен бути доеден, інакше у японців це вважається образою;
  • не можна стискати палички в кулаку або облизувати;
  • наливати напій в келих повинен інша людина;
  • не допускається встромляти палички в їжу.

Використовуючи палички, суші умочують в соус. Робити це треба таким чином, щоб занурювалась у нього тільки риба, інакше рис може розсипатися. Зрозуміти, як правильно їсти суші паличками, можливо через кілька візитів в бар. Головне – розслабитися і трохи постежити за собою!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: