«Башточки» з баклажанів рецепт з фото

Красиво оформлена закуска, з чого вона б не була зроблена, сама проситься в рот. Якщо ви любите «синенькі» і хочете подати їх до святкового столу, оригінально декорувавши, приготуйте смачні «башточки» з баклажанів, запечені в духовці. Зробити це блюдо нескладно, а виглядає воно досить незвично і ефектно.

Що потрібно, щоб приготувати башточки з баклажанів (2 порції):

Склад:

•1 баклажан середнього розміру;

•1 великий помідор;

•1 зубчик часнику;

•100 г сулугуні;

•20 г твердого сиру типу «Пошехонський» або «Костромський»;

•сіль і прянощі за смаком;

•борошно для панірування;

•рослинна олія;

•свіжа зелень кропу і петрушки.

Як приготувати закуску з баклажанів:

Рецепт приготування:

Вимийте і наріжте баклажани не дуже товстими кружечками. Розкладіть на обробній дошці, присипте сіллю і залиште хвилин на 40. Злегка відіжміть, перекладіть в друшляк, промийте під проточною водою і обсушити на рушнику.

Запаніруйте кружечки баклажана в борошні, обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки в добре розігрітій рослинній олії.

Пряну зелень дрібно поріжте, часник продавіть через прес, сулугуні наріжте тонкими скибочками.

Вимитий помідор натріть на крупну тертку і потушкуйте м’якоть на сковороді без додавання жиру до випарювання соку.

Зніміть з плити, покладіть часник і пряну зелень, приправити відповідними прянощами (хмелі-суннели або сумішшю для піци і запіканок), перемішайте.

Укладіть інгредієнти для «башточок» з баклажанів в паперові тарталетки в наступному порядку: кружечок баклажана,

пів чайної ложки томатної заправки,

скибочку сулугуні. Повторіть шари ще два рази, тільки замість сулугуні присипте пряно-помідорну суміш натертим на дрібній тертці твердим сиром.

Поставте тарталетки в неглибоку форму і поставте на 10-15 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Коли сир розплавиться і придбає золотистий колір, вийміть форму, викладіть готову страву на тарілку і прикрасьте зверху листочками петрушки.

Результат:

Квітень 30th, 2016 by

Варто почитати: